FREDAGSRECEPT

creme brulee

½ liter vispgrädde
1 vaniljstång av bra kvalitet

125 gram socker
8 äggulor

 

 

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i vaniljstången i grädden och koka upp under omrörning. Ta av från spisen.

Rör samman äggulor och socker i en skål

Sila över grädden i skålen och rör om noga

Häll blandningen i små ugnssäkra portionsformar, 6-8 stycken beroende på storlek.

Ställ formarna i ugnen på 100 grader i 30-40 minuter till bruléerna stelnat. De stelnar ännu mera när de svalnat. Förvara i kyl.

Innan servering: Häll råsocker i formarna och bränn av dem med en bruléebrännare. Har du ingen bruléebrännare går det bra att ställa formarna på grill högt upp i ugnen till sockret smällt och fått en fin brun färg.

Servera med frukt eller bär.