Saunayoga

saunayoga

Den 26 maj kl 17.30 kan du prova på Saunayoga på Hooks Herrgård med Tiina Vainio som instruktör, som gäst med dagspa eller spapaket kan du boka din plats på passet på anmälningslänken. Inom kort kommer saunayoga som ett stående pass i träningsprogrammet.

Saunayogas rörelser är baserade på olika typer av yogaformer och de görs i ungefär 50 graders värme sittande i bastun. En del av rörelserna tar bort spänningar i muskulaturen omkring nacke, axlar, rygg och höfter. Vissa rörelser förstärker bål- och benmusklerna. Bastuns milda värme upplöser spänningar effektivt. Du kommer att märka träningens positiva effekter redan efter en gång.

Bastu är en av nutidens få mobilfria zoner. Det är också ett ställe där öron och ögon kan vila, vilket gör att många lättare kan återhämta sig från de vardagliga påfrestningarna. Övningar gjorda i långsam takt i bastuns milda värme skapar närvaro och lugnar sinnet. För många är Saunayoga det bästa sättet att motverka symptom av stress.

Ett Saunayogapass tar cirka 30-45 minuter. Träningen är lämplig för alla och rörelserna kräver inte tidigare erfarenhet av yoga.

Läs mer om Saunayoga