GÄSTSPEL PEDER LAMM

2013-10-04

antikweekend peder

Intresset för antikviteter och auktioner bara växer i Sverige, därför gör populära ”antikweekend” comeback på Hooks Herrgård. Tillsammans med Peder Lamm arrangeras en mötesplats för entusiaster inom detta område. Vi erbjuder lite extra kunskap i svensk
glaskonst, hur man ser värdet i sina ägodelar och framförallt hur man sätter guldkant på vardagen.

En eftermiddag vigs åt 1900-talets glas, då Maja Heuer visar och berättar om några alster från temat. The Glass Factory har under samma helg en glasutställning på Hooks Herrgård, som ni inte får missa.

Med en antikweekend på herrgården hoppas man kunna möta många människor med detta gemensamma intresse och förhoppningsvis även inviga ett stort antal nykomlingar till denna spännande värld. Antikweekend passar alla – Gammal som ung, veteran eller nybörjare.

Gästerna är välkomna att ta med ett eget föremål för värdering – vem vet; du kanske blir glatt överraskad? Peder Lamm värderar så många antikviteter, konstföremål och smycken som tiden räcker till, dock max två föremål per person.

Programmet för antikweekend sträcker sig från 1-2 eller 2-3 november. På fredagskvällen ingår en föreställning med Musica Vitae på kvällen och för gästerna som kommer på lördagen bjuder pianisten Tobias Granbacka på musikunderhållning. Helgen arrangeras i samarbete med Smålands Kulturfestival och Glass Factory.