Flower

Vanliga frågor & svar

Här finns svar på några av våra gästers vanliga frågor om bokning, presentkort och inför vistelsen.

Angående restriktioner

Vårt spa, hotell och restaurang är anpassat för att minimera risker för smitta och vi erbjuder våra tjänster i en trygg och säker miljö. Vid samlingar i spa, konferens och restaurang görs åtgärder för att fördela gäster på olika tider i våra lokaler.

Restaurang

Vi serverar frukost på buffé och uppmanar våra gäster att boka sittningstid till frukost för att undvika köbildning.

Lunchen har vi valt att inte servera på buffé. Vi erbjuder bordsservering med sallad och bröd, varmrätt (val av kött eller fisk) samt kaffe och dessert på buffé. Vår trerätters middag serveras som tidigare vid bordet i vår rymliga restaurang.

 

Hygien

Våra medarbetares och gästers hälsa samt säkerhet är mycket viktigt för oss. Vår handlingsplan innebär att vi arbetar förebyggande med god handhygien på samtliga avdelningar och har på grund av omständigheterna utökade städinsatser i våra offentliga miljöer.

Om du bor hos oss mer än en natt ber vi dig hänga ut städskylten om du vill att städpersonalen städar ditt rum under vistelsen, annars undviker vi att gå in på ditt rum. Detta för både din och vår personals säkerhet.


Avbokning/När ska jag stanna hemma?

På samma sätt som vi är noga med hygienen på plats ber vi dig som gäst ta ansvar genom att inte besöka oss om du har varit i kontakt med någon som har konstaterad smitta av Coronavirus, vänta med ditt besök om du har besökt ett riskområde samt stanna hemma om du känner symptom som hosta eller feber.

Tillfälliga avbokningsregler:
Fri ombokning fram till kl 15.00 dagen innan ankomst för privatgäster fram till 30 december (med undantag för jul och nyår). För grupp och konferens gäller ordinarie avbokningsregler.

AvbeställningsvillkorKontakta oss

Hos oss får du ett varmt mottagande av vår personal, som är fullt förstående för att det råder stor oro och vi gör vårt bästa för att besvara era frågor. Vi ber er ha tålamod och hoppas att du har förståelse för att det kan ta lite längre tid för oss att återkomma till dig, då det är många som kontaktar oss just nu.

Telefon: 0393-210 80

Mail: bokning@hooksherrgard.se eller konferensbokning@hooksherrgard.se

 

Se & hör hur vi på Hooks Herrgård har anpassat verksamheten för att kunna erbjuda trygga konferenser under pågående pandemi:

ÖVRIGA FRÅGOR:

BOKNING

Jag har en rabattkod, var fyller jag i?

Om du har en kampanjkod för bokning online skriver du in den under sökrutan i onlinebokningen. För övriga koder kontaktar du bokningen.

 

Hur bokar jag rum med ett presentkort?

Om du har ett presentkort som är köpt online finns det ett presentkortsnummer samt en kontrollkod. Då kan du använda detta vid betalning online för bokning med övernattning eller dags. När du valt din vara väljer du lös in presentkort som betalningssätt, där fyller du i dessa två olika nummer.

Är presentkortet utfärdat utan kontrollkod kan köpet inte göras online, utan vi ber er kontakta bokningen för att göra en reservation. Presentkortet medtages och lämnas i receptionen vid ankomst.

 

Kan jag boka via hemsidan utan att ge ut mitt kreditkortsnummer?

Nej, om du inte vill uppge ditt kortnummer ber vi dig att kontakta bokningen.

 

Jag har inte fått någon bokningsbekräftelse, vad gör jag?

Kontakta oss så skickar vi en ny bekräftelse.

HOTELLET

När kan jag checka in på hotellet?

Du kan checka in från kl. 15.00. Om du anländer tidigare så kan du förvara ditt bagage i hotellets bagageutrymme till dess ditt rum är klart. Om rummet är städat och klart innan kl. 15.00 så får du givetvis tillträde till rummet tidigare.

 

När måste jag checka ut från hotellet?

Som konferensgäst har du tillgång till ditt rum till kl 10.00 på avresedagen.

Om du är privatgäst har ditt rum till kl. 11.00 på avresedagen. Önskar du checka ut senare tar du kontakt med receptionen för att se om det är möjligt.

 

Vilka träningsmöjligheter finns på anläggningen?

Alla våra boende gäster har tillgång till ett fullutrustat gym, vandringsleder och löparspår. För gäster som har spaentré bokat finns även möjlighet att delta på instruktörsledda träningspass. Om du inte har tillgång till spa i ditt paket kan du betala per pass du deltar på.

 

Har ni bagagerum?

Ja, i konferenshuset finns ett bagagerum där våra konferensgäster förvarar sitt bagage. För golfare har vi ett särskilt rum för golfbagar och vagnar och i herrgården finns möjlighet att förvara bagage i anslutning till receptionen.

 

Har ni tillgänglighetsanpassat hotellrum?

Ja, i herrgården finns två handikappanpassade rum och ett i Sörlängan. Från hotellrummen i herrgården tar du dig via hiss till restaurang, spa och salonger. I Sörlängan ligger rummet på nedre plan, men en bit bort från herrgården.

Även vårt spa är tillgänglighetsanpassat med bland annat lift som hjälpmedel.

Har ni familjerum?

Våra större dubbelrum och sviter har extrabäddar, 4-6 st per rum.

 

Är husdjur välkomna?

På hotellet finns några rum där husdjur är tillåtna. Meddela oss detta redan vid bokningstillfället för att säkerställa att du får ett rum dit det är möjligt att ta med husdjur.

 

Kan jag betala kontant?

Från 1 januari 2021 är vi ett kontantfritt hotell. Vi tar emot VISA, Mastercard samt AMEX samt betalning med swish.

PRESENTKORT

Var kan jag köpa ett presentkort?

Våra presentkort säljs i vår webbshop, men kan också köpas på plats i hotellreceptionen eller i spareceptionen.

Betalsätt online är med kreditkort. I hotellreceptionen tar vi även emot kontant betalning.

 

Hur länge är ett presentkort giltigt?

De flesta av våra presentkort gäller i två år från utskrivet datum. Vid vissa tillfällen säljer vi presentkort som gäller under en kortare period, då framgår det tydligt vid köpet.

 

Hur får jag presentkortet levererat?

Vid köp online får du presentkortet som en pdf till din mailadress och vid köp på plats får du ett utskrivet presentkort över disk.

 

 

RESTAURANG

När serveras frukost?

Frukostbuffé serveras kl 7.00-9.30 på vardagar och kl. 7.00-10.30 på helger, röda dagar samt under juli.

 

Kan man äta frukost hos er om man inte bor på hotellet?

Ja, det går bra i mån av plats. Reservera din plats genom att kontakta bokningen. Ett populärt paket är att boka frukostbuffé innan dagspa.
Under pandemin har vi färre platser och har inte möjlighet att erbjuda frukost för ej boende under helger.

 

Hur bokar jag bord i restaurangen?

Som boende gäst reserveras ett bord till dig och tid för middag bokas i samband med rumsbokningen. Om du har bokat ett paket med trerätters middag väljer du den meny du önskar vid bordet. Grupper över 12 personer förbokar meny.

Om du inte bor på hotellet kontaktar du restaurangen för bordsbokning i Herrgårdens restaurang. Under pandemin har vi begränsade platser och har inte möjlighet att boka bord för ej boende gäster under helger.

I Hooks Bistro (golfrestaurangen) krävs ingen förbokning av bord.

 

När serveras middagen?

Vi serverar vår trerätters middag kl.18.00-21.00. Ni kan välja tid vid bokningstillfället, alternativt senast en vecka efter bokning.

SPA

Vad ingår i ert spa?

I spaentré ingår tillgång till spa och gym, lån av badrock och handduk, tofflor att ta med hem samt Kerstin Florian produkter i duschrummet. Behandlingar tillkommer.

För boende gäster kostar spaentré 300 kr och för dagspa är priserna lite olika beroende på vilken dag man önskar boka, läs mer om dagspa här. I våra spapaket med övernattning ingår spa från kl 15.00 på ankomstdagen till kl 11.00 på avresedagen.

 

Kan man boka dagspa?

Ja, det går bra i mån av plats. Här finns information om tider, priser och dagspa.

Kontakta vår bokningsavdelning för en förfrågan.

 

Vilka behandlingar erbjuder ni?

På Hooks Herrgård Spa & Fitness har vi många möjligheter att göra din behandlingsupplevelse till något utöver det vanliga. Du behöver endast boka tiden som du vill spendera samt om fokus ska ligga på kropp, ansikte eller fötter. När du anländer får du en konsultation av terapeuten som då i detalj skräddarsyr din totala spaupplevelse och behandling. I behandlingstiden ingår 10 minuter fotbad med konsultation.

Konceptet vi arbetar med kommer från det välkända märket Kerstin Florian och är utarbetat specifikt för att passa vår anläggning. Efter behandlingen har du tillgång till spa och tysta rummet. Läs mer om våra behandlingar.

 

Vilka öppettider är det i spat?

Spareceptionen är bemannad kl 9.00-20.00 alla dagar samt 20.00-23.00 för kvällsspa. Boende gäster har tillgång till gym från 6.30 och spa från kl 7.00.

 

Hur ser ert spa ut?

Vårt spa är 1300 kvm stort och ligger i anslutning till Herrgården med utsikt över Hokasjön. Vi har en inomhuspool, en varm och en kall källa inomhus, kneipp, fotbad, finsk bastu, ång- och saltbastu, sanarium, upplevelseduschar samt en hydromassagepool och en varm källa utomhus. I spat finns spaloungen där det finns enklare rätter samt dryck till försäljning.

Här kan du se en översikt över spat: områdeskarta


Vilka träningsmöjligheter finns på anläggningen?

Alla våra boende gäster har tillgång till ett fullutrustat gym, vandringsleder och löparspår. På grund av begränsningar i antal platser rekommenderar vi att du förbokar tid: Boka gym

På anläggningen finns även två padelbanor.

 

Har ni åldersgräns på spa?

Ja, vårt spa har en åldersgräns på 15 år, förutom under vissa lov då vi välkomnar barn från 10 år vissa datum och tider. Se våra tider för barn på spa

 

Vad är en sparitual?

På Hooks Herrgård Spa & Finess erbjuds olika sparitualer med stora möjligheter till avkoppling och härliga upplevelser. Pooler, bastu, varma och kalla källor, hydromassagepool m.m. samt produkter från Kerstin Florian utgör grunden för sparitualen du utför på egen hand. Efter ritualen har du tillgång till tysta rummet i behandlingsavdelningen.

Vid ankomst kan du välja mellan två ritualer; Vederkvick eller Rofylld. Båda inkluderar spat fyra hörnstenar: Fysisk aktivitetmental avkopplinghälsosam kost samt behandling som du utför själv med väldoftande produkter från Kerstin Florian.

Läs mer om sparitual

 

Är spat tillgänglighetsanpassat?

Ja, vårt spa är tillgänglighetsanpassat och lift finns för att underlätta bad i våra pooler. Informera oss vid bokning om du kommer behöva liften vid ankomst, så att vi är väl förberedda för att välkomna dig.

GOLF

Vad kostar en greenfee?

Gäster på hotellet kan boka ett golfpaket där en greenfee ingår, om man önskar en extra greenfee tillkommer 400 kr. Här finns övriga priser för greenfee

 

Hur långt är det till första tee från hotellet?

Våra golfbanor ligger på området, du bor alltid nära banan, men avståndet beror på i vilken byggnad du bor. Om du vill bo närmast golfbanan rekommenderar vi att du önskar ett rum i Sörlängan, som ligger strax intill driving range och klubbhus.

 

Var ligger Hooks Bistro?

Hooks Bistro är det nya namnet på golfrestaurangen. Den är belägen i vårt Golfcenter och här serveras fika, lunch samt pizza (under säsong).

PARKERING

Vad kostar det att parkera?

Vi erbjuder fri parkering för våra gäster, parkera på anvisade parkeringsplatser.

 

Kan man ladda elbil hos er?

Ja, vi har 25 laddpunkter för el- och hybridbilar. Med vår storsatsning på elbilsladdning vill vi välkomna dig som kör miljövänligt att ladda upp din bil när du är hos oss. Njut av vår anläggning samtidigt som du laddar upp din el- eller hybridbil, läs pressrelease

Vårt laddsystem är uppsatt i samarbete med ChargeNode. ChargeNode är en av de ledande tillverkarna av större laddsystem och återfinns på flera hotell-, konferens- och golfanläggningar runt om i Sverige. Laddpunkterna kan användas av alla laddbara bilar på marknaden och kan ladda upp till 22kW. Följ instruktionerna här för att kunna ladda vid ankomst www.chargenode.eu/ladda

AVBOKNINGSREGLER

Vad har ni för avbokningsregler eller ombokningsregler?

Till och med den 30 december gäller fri avbokning fram till 48 timmar innan ankomst samt fri ombokning fram till 24 timmar innan ankomst, därefter gäller:
Fri avbokning 7 dagar före ankomstdatum samt fri ombokning fram till kl. 18.00 3 dagar innan ankomst (med reservation för prisändring).
Behandling och dagspa kan du avboka utan kostnad senast 48 h innan bokad tid.
Avbokningen är alltid kostnadsfri mot uppvisande av läkarintyg.

Ordinarie avbokningsregler gäller ej vid köp med kampanjkod. Dessa bokningar är ej avbokningsbara och ombokning kan endast ske inom kampanjperioden till dagspris minus rabatt.

För grupp- och konferensbokningar gäller Visitas regler och sista datum anges i bekräftelsen, vanligtvis 4-8 veckor innan ankomst för kostnadsfri avbokning.