Padel

Nyhet 2019: Nu kan du spela padel på Hooks Herrgård.

Padel är en enkel sport att spela och förklaras bäst som en blandning av tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor som är avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så är planen bara en tredjedel så stor och man kan använda sig av väggarna i spelet, precis som i squash. Dessutom spelas padel alltid som ”dubbel”, dvs två mot två. När det kommer till poängräkning och vem som vinner är det samma principer som i tennis.

Det är enkelt att lära sig grunderna och att komma igång med att spela padel och det finns till exempel ingen komplicerad serve som i tennis. Det fantastiska med padel är att alla som kan träffa en boll kan få ut något av sporten. Det behövs ingen erfarenhet av racketsporter och alla kan spela oavsett kön eller ålder.

Padel är mycket roligt och enkelt att lära sig, kul för den som vill testa något nytt och omväxlande för den som är ute efter något socialt. Det är en utmärkt aktivitet för det lilla konferensgänget, så varför inte utmana kollegorna på en match och avsluta med bastubad i spat?

På Hooks Herrgård finns två padelbanor utomhus, som är bokningsbara året runt.

Veckodag Tid Pris
Måndag-fredag 09-16.00 240 kr/timma och bana
Måndag-Fredag 16.00-21.00 320 kr/timma och bana
Lördag, söndag och helgdagar 09.00-21.00 320 kr/timma och bana

Tider bokas på MATCHi: https://matchi.se/facilities/hooksherrgard

Padelracket finns att låna kostnadsfritt i hotellreceptionen. Här finns även bollar och vatten till försäljning.