Fem smarta konferenstips

Konferens på Hooks Herrgård

Bra möten och konferenser är viktigt

Bra möten och konferenser som verkligen ger medarbetarna och arbetsplatsen kunskap, nya perspektiv och värde är viktigt. Det är också lite mer att tänka på än man kan tro. Vi har massor av konferenstips och på Hooks Herrgård finns värdefull kunskap kring hur din konferens blir riktigt bra. Vi hjälper er mer än gärna med helheten och har förstås många tips på vad som är viktigt att tänka på. Just nu har vi extra fina konferenserbjudanden för dig som bokar med ankomst i mars eller april.

Här är fem av våra bästa tips – hör gärna av dig om du vill ha hjälp att skräddarsy ert upplägg.

1. Mjukstarta på plats

Se till att alla är på plats i god tid och inled dagen med en skön och lugn uppstart. Gemensam frukost och en god kopp kaffe. Se till att börja dagen på ett skönt och avslappnat vis även om agendan är fullmatad.

2. Förmedla en tydlig agenda och håll dig till den

Börja konferensen med att presentera agenda och tidsplan och håll er sedan till den. Var effektiva men se till att det finns utrymme för diskussion kring punkter som kan behöva lite extra utrymme. Lägg in tid för rast och energipåfyllning både i form av mat och bensträckare.

3. Tanka med rätt energi

Hur ska man känna sig när man kommer hem från konferensen? Helst pigg och kreativ och inte sådär uttröttad och sockerstinn. Tanka in med inspiration och rätt sorts energi så får ni ut mer av tiden. Satsa på frukt, energishots och matiga smörgåsar mellan måltiderna – gärna tillsammans med en bensträckare. Ta en gemensam löprunda på morgonen, ett gående möte med vårsolen i ansiktet och koppla av med spa på kvällen – ge konferensdeltagarna lite tid att tanka all sorts energi.

4. Boka en extern föreläsare

Skicka med medarbetarna ny kunskap och inspiration som de kan ha nytta av både på arbetet och privat. På Hooks Herrgård samarbetar vi med duktiga föreläsare inom områden som försäljning, ledarskap, stresshantering, mental hälsa och teambuilding.

5. Utnyttja konferensanläggningen

Välj en plats där medarbetarna kan har bra möten men också möjlighet koppla av och lära känna varandra bättre. Ge dem chans att nyttja det anläggningen har att erbjuda. Gå en runda på golfbanan, koppla av i varma källor med sjöutsikt, njut av god mat och dryck och passa på att gå ut en stund för andas frisk luft och tanka in med vårkänslor.

Och du, lämna ingenting åt slumpen.

Vi är proffs på möten och vet att det är mycket att tänka på för att allt ska klaffa och att det är just de små detaljerna som kan göra skillnad. Som vår checklista för planering av konferenser och möten tillexempel – låna gärna den och kolla av så att du har fått med allting.

Välkommen att boka era möten och konferenser hos oss på Hooks Herrgård.