Att bygga team och mentala processer

”Ledarskapet måste belysas tydligare – det är min erfarenhet! Organisationer måste förstå att bra ledarskap tar tid i anspråk av den totala arbetstiden – chefer måste få möjlighet att utöva bra ledarskap genom att avsätta tid och resurser för att leda andra. Det handlar också om att välja chefen med omsorg – fackkompetens är inte detsamma som ett bra ledarskap. Att ha en positiv människosyn i botten är för mig A och O, utgå ifrån att människan vill och kan och inför kontroll först du det bevisats motsatsen. Dock behövs ett tydligt ramverk – gärna skapat utifrån gemensamma överenskommelser – men oftast initierat och ibland dikterat av den högsta ledningen.

Ovanstående kopplat till en klar vision men med stor personlig frihet är det som får de flesta att presentera långt bortom tänkbara mål, speciellt för generationerna som ska ta över vår framtid. Ohälsan exploderar tyvärr på svenska arbetsplatser – kostnaden för sjukskrivningarna uppskattades till 67 miljarder 2018. Knappt 15% är engagerade för sina arbetsuppgifter. Med rätt ledarskap ökar möjligheterna till ett sunt medarbetarskap.
Är du rätt behandlad på din arbetsplats så ökar möjligheterna att du är den du vill vara även när du kommer hem – känner du mål och mening ökar automatiskt prestationen på arbetet. Med ovanstående skapas ett välmående som ger både mänskligt och ekonomiskt positiva effekter för såväl samhället som för den enskilda organisationen och individen. Det börjar med Ledarskapet!”, Håkan Ericson.

Exempel på inriktning

(delar från de olika kan givetvis kombineras och betonas extra utifrån beställarens behov och önskemål)

”Om (-) Vägen till Guldet”

Du kan inte planera och förvänta dig framgång – men du kan förbereda dig ”som om” det är möjligt – för att på så sätt optimera förutsättningarna! Det var så vi resonerade, och bestämde oss för att inte sätta några
begränsningar för våra mål. Ibland överförs teori till praktik och det gjorde det för U21-landslaget i fotboll sommaren 2015. Du får ta del av hur vi arbetade med förberedelser, praktiska som mentala, få upplevelsen från de viktigaste händelserna under EM och vad som hände bakom kulisserna.

Föreläsningen är tänkt att ge tips och inspiration till ditt företag att skapa välmående och målfokuserade team, samt upplevelsen av succé. De avslutas med en fråga till dig – varför vann laget guld?

”90-talisterna – vår framtid”

En ny generation håller på att inta vårt samhälle och våra arbetsplatser- som alla generationer så står de för utveckling och nya uppförandekoder. Det pratas mycket om just 90-talisternas sätt att ”ta för sig ” och sätta
sig själva i första hand, om deras behov av att byta miljö oftare än tidigare generationer. Ibland blir de också beskyllda för att vara lata. Givetvis är ovanstående GROVA GENERALISERINGAR och skillnaderna mellan olika individer är stor.

Jag har en MYCKET POSITIV bild av 90-talisterna men jag har varit tvungen att ändra en hel del i MITT LEDARSKAP! Hur kan jag motivera dem, vilken position ska jag ta som ledare. Vad lockar fram den enorma kraft som finns i den här generationens driv att nå sina egna mål. Jag har jobbat med tre olika grupper, födda 1990 till 1999, under sju år i högsta internationella konkurrens. Efter att ha vunnit samtliga tre kval vi varit i, kommit till tre mästerskap samt vunnit Sveriges första guld på herrnivå med ett ungdomslag, så anser jag att jag har hittat en modell, vilken jag gärna delar med mig av.

Jag är dessutom pappa till två 90-talister!

Högpresterande team i harmoni – mitt ledarskap i 10 punkter

Att prestera varje dag i konkurrens med dina närmaste vänner för att ta en plats i helgens match, att beskådas av tio tusentals människor varje vecka och därefter bedömas och betygsättas av miljontals – det är en elitidrottares vardag. De flesta har ingen plan B för sin karriär och hela identiteten ligger i din prestation. Hur hittar man balans i livet och harmoni mitt i allt detta? Har du inte den förmågan kommer du inte att nå dina drömmars mål!

Att prestera varje dag utan direkt konkurrens, men med vetskapen om att människors liv och hälsa kan ligga i dina händer eller ett barns framtid. Det kan vara vardagen för en medarbetare inom sjukvården eller skolan. Du lyckas i ditt arbete men får aldrig någon riktig uppskattning och får aldrig synas inför den stora publiken. Kanske är din påverkan på dina arbetsuppgifter begränsad och du har ingen aning om hur företagets mål och visioner ser ut. Hur behåller man ett engagemang i det och vad gör att du småsjungande sätter dig på bussen till jobbet?

Förutsättningarna är helt olika och utmaningarna är på olika plan men principerna i ledarskapet är lika – det påstår i alla fall jag. Efter 30 år med utövat ledarskap på olika nivåer och i olika sammanhang har jag funnit dessa 10 steg – en struktur byggd på enkelhet!

Det första steget heter ” en positiv människosyn” alltså att utgå ifrån att en människa vill om den får rätt förutsättningar. Vissa människor behöver ”kontrolleras” men då får de ”bevisa” det först. De flesta känner av om chefen inte litar på dig med konsekvenser av osäkerhet och passivitet som en vanlig följd.Utan samsyn i det första steget kommer resten av modellen att rasa – då passar inte ”mitt ledarskap mot högpresterande team i harmoni”.

Föreläsningen kan hållas i punktform med några exempel på 30 – 60 min, eller som en utbildning på flera tillfällen inför en implementering i ett företag med efterföljande coaching.

Vem är Håkan Ericson?

Håkan har levt idrott och fotboll i stor del av sitt liv. Med en pappa som uppskattad ledare på 70 -talet kopierade Håkan pappa ”Åbys” bragd att få priset som året idrottsledare på Idrottsgalan 2016, drygt 40 år efter sin far. Mestadels har fotbollsarbetet varit som huvudtränare för olika lag i alla divisioner inklusive Allsvenskan, men det stora genombrottet kom då han tog över som förbundskapten för U21-landslaget. Under sju år ledde han tre olika åldersgrupper med stora resultatmässiga framgångar med ett EM-guld som största merit, och blev bl.a. firad på Kungsträdgården inför över 25.000 hängivna anhängare.

Håkan har dock också gjort annat, t.ex  ansvarade han för Svenska Fotbollförbundets  stora ombyggnad av  träningsutbildningen under en femårsperiod,  30 utbildningsdagar utökades till 85.  Han har också jobbat som lärare på Örebro universitet så den pedagogiska förmågan finns på plats. Han är dessutom medförfattare till sin bok ”Om-vägen till guldet”. Senast kommer han från ett Vice-VD jobb på Sturebadet Health Strategy. Produkten är ett digitalt analysverktyg för att mäta medarbetares kompetens, engagemang, livsstil och kartlägga ett företags organisatoriska struktur. Konceptet heter CHR –  Corporate Health Responsibility.

Som föreläsare får du en 100% Håkan utan stora utsvävningar eller vida gester. Budskapet levereras tydligt, lättbegripligt och med humoristiska inslag. Det handlar inte om ”hur du ska göra” utan är exempel ur verkligheten på  ”Att skapa högpresterande team med välmående som framgångsfaktor”

”Glöm ”Laget före jaget” – individen är grunden till laget”, Håkan Ericsson