Hållbart liv

Sandra Furulund är kommunikatören som valde att byta bana efter många år i kommunikationsbranschen och en period av utmattning för att istället utbilda sig till stressrådgivare och arbeta förebyggande mot stressrelaterad ohälsa och uppbyggande med människor som har varit i en utmattning.

Sandras utgångspunkt är att vi har två nyckelspelare i vår vardag för att vi ska hålla i längden. Det är jag som individ och det är min arbetsgivare. Jag som individ behöver göra det jag kan, och min arbetsgivare behöver göra det den kan. Ansvaret ser olika ut beroende på om man är chef, medarbetare eller individ – men vi har alla ett ansvar att göra det som just jag kan göra. När vi spelar som ett lag, så är Sandra övertygad om att vi kan komma långt och få till ett liv där vi håller.

Hållbar balans mellan aktivitet och återhämtning

I den här föreläsningen fokuserar vi på oss själva som människor och vad vi kan göra för att få till en balans mellan aktivitet och återhämtning. Hon tar dig med på en rundtur i stressfysiologin för att du bl. a. ska förstå hur din stressreaktion fungerar, varför du behöver återhämtning regelbundet och varför du kan bli stressad av dina tankar. Hon ger dig konkreta råd på vad du kan göra för att återhämta dig i vardagen och hur du kan göra för att minska på stresspåslag som sliter på dig istället för att hjälpa dig.

Sandra blandar kunskap, handfasta råd och egna insikter av stress och utmattning på ett inspirerande och förtroendeingivande sätt. Hon ger utrymme för reflektions- och diskussionsfrågor både enskilt och i bikupor.

Föreläsningen är för medarbetare och chefer och kan göras som en insats i ert kontinuerliga arbetsmiljöarbete.

Föreläsningen kan även följas upp med gruppträffar för arbetslaget och/eller chefer om man önskar. Tidigare kunder har använt tid till föreläsningen på friskvårdstid, planeringsdagar och utvecklingsdagar.

 

Om Sandra Furulund

Föreläsare är Sandra Furulund, stressrådgivare med kbt-inriktning och avspänningspedagog. Sandra driver Hållbart Liv Stressrådgivning där hon tar emot kunder i enskild stressrådgivning i samtal och föreläser på arbetsplatser, i organisationer och nätverk. Sandra är utbildad stresspedagog och avspänningspedagog med kbt-inriktning och har själv erfarenhet av utmattning efter ett liv med hög stress. Hon har tidigare arbetat med kommunikation med fokus på strategiska frågor och att coacha chefer, HR och medarbetare inom kommunikation.

 

Så här säger andra om föreläsningen

”Arbetslivet och privatlivet går mer och mer ihop. Våra medarbetare arbetar med sitt stora intresse, vilket gör att frågan om livspusslet är viktig för oss att förhålla oss till. Vi valde att anlita Sandra Furulund för en aktivitet i storgrupp kring balansen mellan aktivitet och återhämtning – både privat och på jobbet. Vad är mitt ansvar och vad är arbetsgivarens ansvar.

Sandra varvade informationspass med reflektioner och diskussioner på ett imponerade sätt. Hennes inspirerande och förtroendeingivna förhållningssätt gjorde att vi aldrig tappade intresset. Våra nyvunna kunskaper lever vidare än idag och vi påminner oss själva och varandra ständigt om hur vi ska göra livspusslet till en positiv bit, inte en betungande sådan.

Aktiviteten fick högst betyg och Sandra efterfrågas nu även i andra sammanhang i organisationen. Jag rekommenderar Sandra varmt till både individuella såväl som gruppaktiviteter”.

Josefin Lindenfalk, personalhandläggare 

 

”Alla var jättenöjda och tyckte att Sandra var konkret och lätt att lyssna på. Vi såg det som ett stort plus att Sandra kunde koppla exempel på hur hon själv upplevt situationer. Föreläsningen var en bra påminnelse om hur viktigt det är att regelbundet och medvetet varva ned, för att kunna prestera då prestationen behövs”.

Johanna Sandwall, förskolechef

 

”Trovärdig. Jätte, jätte, jättebra. Behaglig att lyssna på. Jag satt som ett ljus hela eftermiddagen. Bra att bli påmind och få en nystart. Fler i kommunen borde få ta del av henne. Känns som en bra grund inför sommaren när man vet att det kan köra ihop sig”.

Samlade kommentarer från ett av Jönköpings hemsjukvårdsteam i Jönköpings kommun.

 

”Tusen tack för en mycket bra och trevlig föreläsning. SÅ inspirerande och nyttig information och hjälp för att olika situationer i livet kan kännas mindre jobbiga och till och med väldigt enkla att övervinna.  Vi är supernöjda”.

Ulrika Carlson, Kapitalrådgivare SEB

 

Foto:Linda Florvik