Hooksherrgård Konferens 51

Konferens i coronatider

Sedan 1963 har Familjen Edberg hälsat dig välkommen till Hooks Herrgård, som har anor från 1300-talet och har sedan dess blomstrat till en av Smålands trevligaste anläggningar. Vi kommer självklart även fortsättningsvis vara en trevlig samlingspunkt för konferenser, möten och event.

På Hooks Herrgård följer vi noga utvecklingen av Corona-virusets spridning och hur det kan påverka vår verksamhet och er som grupp. Folkhälsomyndigheten ger oss bra rekommendationer och riktlinjer via deras informationskanaler. Situationen i världen är osäker och vi är inställda på att nya direktiv kan komma med kort varsel.

Är du och dina kollegor i behov att få mötas på riktigt, men är lite tveksamma till att trängas med andra? På Hooks Herrgård finns störst chans till svängrum i början av veckan och det finns möjlighet att boka en lokal i avskildhet (tex i herrgårdens salonger), separat fika och lunch i en egen del av restaurangen. I VISITAS informationshäfte "Trygg konferens" kan du läsa mer om säkra möten och varför anläggningar som Hooks Herrgård kan välkomna grupper på mer än 8 personer.

 

Restaurang

Vi serverar frukost på buffé och uppmanar våra gäster att boka sittningstid till frukost för att undvika köbildning. Om du som gäst inte känner dig bekväm med buffé finns möjlighet att beställa frukost kvällen innan och vi serverar frukost till bords vid utsatt tid alternativt frukostbricka på rummet.

Lunchen har vi valt att inte servera på buffé. Vi erbjuder bordsservering med sallad och bröd, varmrätt (val av kött eller fisk) samt kaffe och dessert på buffé. Vår trerätters middag serveras som tidigare vid bordet och i vår rymliga restaurang säkerställer vi ett bra avstånd mellan olika sällskap.

 

Vad är en allmän sammankomst

Med anledning av Regeringens direktiv kring förbud mot allmänna sammankomster på över 8 personer, förstår vi att vi behöver förtydliga vad det betyder. En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

En konferens eller privat evenemang är alltså inte en allmän sammankomst, utan här tillämpas istället trängseldirektiven, där vi uppmanar gäster till att hålla avstånd, duka luftigare och undvika köer runt bufféer och barer.

 

Möten för fler än 8 personer

Vad gäller möten och konferenser för grupper större än 8 personer så är dessa tillåtna så länge de inte är fritt tillgängliga för allmänheten. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina anställda, men för tex en branschorganisation får inte bjuda in fler än 8 personer till ett möte. Det anses vara fritt tillgängligt och alltså inte ok under rådande läge. Naturligtvis gäller övriga principer kring att vara frisk, tvätta händer och att tänka på distans och extra utrymme.

 

Avbokning/När ska jag stanna hemma?

På samma sätt som vi är noga med hygienen på plats ber vi dig som gäst ta ansvar genom att inte besöka oss om du har varit i kontakt med någon som har konstaterad smitta av Coronavirus, vänta med ditt besök om du har besökt ett riskområde samt stanna hemma om du känner symptom som hosta eller feber.

Under dessa tider är vi mer flexibla lösningar om konferensen skulle behöva flyttas och erbjuder konferenser och grupper fri ombokning 48 timmar innan ankomst. Just för att ni ska känna er trygga och för att förhindra att gäster med sjukdomssymptom vistas på anläggningen. För frågor angående våra avbokningsvillkor se länk nedan. 

Avbeställningsvillkor

 

Kontakta oss

Hos oss får du ett varmt mottagande av vår personal, som är fullt förstående för att det råder stor oro och vi gör vårt bästa för att besvara era frågor. Vi ber er ha tålamod och hoppas att du har förståelse för att det kan ta lite längre tid för oss att återkomma till dig, då det är många som kontaktar oss just nu.

Telefon: 0393-210 80

Mail: bokning@hooksherrgard.se eller konferensbokning@hooksherrgard.se

 

Se & hör hur vi på Hooks Herrgård har anpassat verksamheten för att kunna erbjuda trygga konferenser under pågående pandemi: