Mat & Dryck

Lunch

Mat och dryck är en viktig del för att fylla på med ny energi under konferensen. I vårt ordinarie konferenspaket ingår ankomstkaffe, lunch, eftermiddagskaffe, middag och frukost.

Ankomstkaffe

På ankomstdagen väljer många att starta med kaffe, te och smörgås. Man kan välja mellan ljust och mörkt bröd och pålägg som salami/brie, ost och skinka, kalkon eller endast ost och grönsaker. Till smörgåsen serveras kaffe från Zoégas, te från bl.a. Kusmi samt juice. För en extra energikick på morgonen finns det smoothie och frukt. Godis och vatten finns alltid på buffén. Ankomstkaffet serveras i konferensloungen.

Förmiddagskaffe

För våra gäster som ätit vår frukostbuffé på morgonen serverar vi förmiddagskaffe. Vi serverar nybakta kanelbullar, muffins och croissanter från bageriet. Vi erbjuder frukt och smoothie för den som önskar ett lite smalare alternativ. Till fikat serveras kaffe från Zoégas, te från bl.a. Kusmi samt juicee. Förmiddagskaffet serveras i konferensloungen.

Lunch

Lunchbuffén serveras i Herrgårdens vackra matsal eller den mysiga Bistron. I Herrgårdens restaurang plockar sina favoriter från sill- och salladsbuffén till förrätt. På buffén serveras till varmrätt två rätter husmanskost, en kött- och en fiskrätt med tillbehör. Vår hemlagade ostkaka med sylt och grädde finns på dessertbordet. Kaffe och kaka samt vatten och lättöl ingår till lunchen.

Vid en två dagarskonferens eller dagskonferens välkomnar vi även gäster till Bistron i vårt Golfcenter. I modern och härlig miljö erbjuds salladsbuffé, tre rätter husmanskost på buffé (en fiskrätt, en kötträtt samt en pastarätt) samt dessert och kaffe. Att äta konferenslunchen i Bistron sparar ofta tid för gruppen eftersom den ligger nära konferenshuset. Här är lunchsittningarna inte lika uppbokade som i herrgården, vilket innebär att man i hög grad kan boka den tid som passar bäst i programmet.

Eftermiddagskaffe

Till eftermiddagen serveras Zoégas kaffe och te från bl.a. Kusmi med hembakade kakor, uppskuren frukt, nötter och juicer. En bra blandning för kunna hålla koncentrationsnivån uppe under eftermiddagen.

Middag

I våra konferenspaket ingår en trerätters middag, som tillagas i herrgårdens kök och serveras i vår nya restaurang med utsikt över sjön. Till middagen rekommenderar vår sommelier väl valda viner. Beställ kvällens vinpaket för att förhöja njutningen under middagen.

Frukost

Du komponerar själv din frukost – vi ser bara till att det finns ett fräscht, nyttigt och varierat utbud. På vår frukostbuffé finns grovt och ljust bröd med pålägg och grönsaker, yoghurt och fil med flingor, müsli och bär. Här kan du dricka färskpressad apelsinjuice eller smoothie från Brämhult eller en energishot. Önskar du något varmt finns det kokt ägg, äggröra och bacon, kokt ägg och pannkakor med sylt och grädde på buffén. Nybryggt kaffe från Zoégas och goda teer finns som alternativ på varm dryck.

Frukostbuffén är kravmärkt och anpassas efter säsong, så möjligheten finns att hitta uppskuren frukt eller en sillbit på buffén.

Specialkost

Meddela oss eventuella allergier eller specialkost senast 24 timmar innan ankomst, senare ändringar debiteras en avgift på 100 kr.

Extra beställningar

Bara för att ovanstående är de vanligaste inslagen i ett konferenspaket betyder inte att vi är inrutade och trista. Hos oss kan du välja ditt eget konferenspaket. Byt ut och lägg till vad du vill ha.

  • Vinpaket
  • Aktivitet
  • Underhållning
  • Baguette med läsk eller öl på eftermiddagen
  • Tårta till eftermiddagskaffet
  • Lunch ute i naturen
  • After work
  • Snittar och mousserande vin
  • Grillbuffé eller kräftskiva