NY RESTAURANG

2019-05-03

Invigning kök & restaurang

De första gästerna välkomnades till herrgårdens nya restaurang på Valborgsmässoafton. Gästerna började droppa in redan på eftermiddagen för att njuta av en runda golf eller relax i anläggningens spa som uppvärmning. På kvällen serverades en trerätters meny från det sprillans nya köket och kvällen fortsatte med eldshow och pianomingel i salongerna.

Arbetet med det nya köket och restaurangen startade i maj 2018 med en utbyggnad på 300 kvm. I oktober 2018 revs det gamla köket och restaurangen och ett intensivt arbete har pågått fram tills öppningen. Arkitekt Per Öberg, Per Öberg Arkitekt AB, som tidigare har ritat herrgårdens spa fick även denna gång förtroendet och det visade sig vara ett enastående val.

I entrén sträcker sig en gammal takmålning som har tagits fram, en vinkyl i svart och guld pryder väggen och bakom smidesdörrar öppnas restaurangen upp. Med lyxiga mässingdetaljer, härliga färger och fantastisk utsikt får man ett varmt välkomnade. De gamla ljuskronorna från 70-talet har bevarats och tillsammans med danska 60-tals stolar, specialbeställda soffor och bord i valnöt är resultatet en härlig blandning av gammalt och nytt.

Vinglasen från småländska Orrefors pryder borden och i allt från blommor till porslin och från musik till klädsel finns en tanke bakom. Alla detaljer har herrgården tagit fram med hjälp av Konceptism.

Köket har moderniserats och gästerna välkomnas nu in för att ta det varma på frukost och lunchbuffén i köket och kan passa på att byta några ord med kockarna. På kvällstid finns valbara rätter på menyn och vegetariska rätter finns nu i större utsträckning. Idag finns plats för 265 sittande gäster, mot tidigare 180, vilket innebär större möjligheter för att fylla hotellet med både konferens-, golf- och spagäster.

I samband med öppnandet av restaurang och kök färdigställdes 13 nyrenoverade rum i herrgården.