NYTT PÅ BANAN

2012-10-23

Mörkret kommer allt tidigare och i takt med att höstlöven faller kan vi nu summera ännu en säsong och lägga den till handlingarna. En väldigt blöt sommar återigen men en rolig sådan nu när vi äntligen har färdigställt Parkbanans ombyggnation för att möta nutidens bollar och klubbor.

Mycket har förändrats på banan och spelet där efter.

 

”Det är en helt ny bana. Man känner inte igen sig alls! Det har blivit en riktig utmaning!”
Patrik Sjöland under seriespelet 2012.

”Här har man spelat hela livet och nu plötsligt får man börja tänka!”
Pelle Edberg under seriespelet 2012.

 

Efter nu fem år med spaden i jorden hoppas vi att det inte har stört spelet och er upplevelse av banan allt för mycket. Vi har byggt om ca 50 bunkrar och snudd på samtliga tees på vägen när vi nu är ”klara”. Klar blir man aldrig med en bana men med ombyggnationen är vi klara. Nu skall vi satsa på vägar och ytterligare höja finishen på Parkbana, återigen för att möta era och framtidens krav.

Vi tycker att det är fantastiskt roligt med positiv feedback från medlemmar och gäster som varje dag spelar golf på Hook .

Nu har vi ju en bana till ………… skogen.

Om det var en utmaning att ta sig an Parkbanan så är det ingenting i jämförelse med Skogsbanan. Den kräver mycket arbete och här kommer vårt ledord att vara spelbarhet. DVS att man hela tiden under alla förhållanden skall kunna spela skogsbanan utan att drunkna.

En banbyggare sa till mig en gång för många år sedan att det finns tre viktiga saker när man bygger en bana…”dränering, dränering, dränering” och det ligger mycket i det.

Vi kommer att öppna upp banan och göra den mer spelbar ute i kanterna där det idag är mycket letande efter boll. På väldigt många hål finns det heller ingen alternativ spelväg in till green där man kan rulla in bollen vilket gör det svårspelat för hög-handicapare. Vi kommer att skapa möjligheter till detta genom att minska eller ta bort bunkrar i anslutning till greener där detta är ett problem.

Flera teeytor är ojämna och kommer också att åtgärdas under denna femårsplan, som ni kanske har sett har vi fuskstartat på hål 17 där diken läggs igen och dränering läggs över nästan hela spelfältet. Ha nu en underbar vinter så syns vi nästa golfsäsong.

/Henrik Wissinger, Course Manager