Hållbarhet

Hooks Herrgård uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell och i vårt hållbarhetsarbete jobbar vi för att behålla vårt vattenverk så att vi kan erbjuda våra gäster vårt eget vatten.

Vi använder oss av närproducerad mat i den utsträckning vi kan, både för miljöns skull och för att vi är måna om de producenter som finns i vårt närområde. Kvalitet, miljö, leveranssäkerhet och ekonomi är några parametrar vi tar hänsyn till i framställning av våra menyer. Merparten av våra råvaror kommer från Svenska gårdar, men för att kunna bibehålla kvalitén och inte byta leverantörer under en pågående meny får vi ibland välja andra alternativ för att ge våra gäster den bästa upplevelsen.

Våra gäster förväntar sig att Hooks Herrgård, som stor aktör i upplevelsebranschen, visar vägen. Med vårt nya kök har vi möjlighet att erbjuda än mer veganska och vegetariska rätter, vilket tacksamt har tagit plats på menyn. Vi arbetar mycket med ekologiska råvaror, vilket syns främst på vår kravmärkta frukostbuffé.

Anläggningen värms upp av pellets från Hok, vi använder matavfallskvarn som gör om matrester till biogas och byter successivt ut våra golfmaskiner till eldrivna maskiner. Vår målsättning med hållbart företagande och etiskt förhållningssätt har genererat i en R-licens och Hooks Herrgård med personal strävar efter att göra vad vi kan för att göra minska klimatpåverkan.