SKÖNA SVINGAR

2013-05-03

sköna svingar

Vackert beläget mellan skog och sjö, tre mil söder om Jönköping, ligger Hooks Herrgård. En svensk golfpärla som lämpar sig minst lika bra för möten som avkoppling.
Text: Ivana Pecirep, Kick Off

Redan på 1700-talet uppskattades skönheten i det lilla småländska landskapet. Det var då som huvudbyggnaden och flyglarna till Hooks Herrgård uppfördes. Genom åren har kungligheter, adel och många fina namn passerat genom herrgårdens dörrar. Nuvarande ägare – Familjen Edberg – köpte Hooks Herrgård på 60-talet och gjorde då om de gamla ekonomibyggnaderna till konferenslokaler. Idag möter det historiska det moderna. Med sitt natursköna läge intill Hokasjön, den senaste mötestekniken kryddat med ett bra geografiskt läge och ett kök med höga ambitioner gör att förutsättningarna för lyckade möten är goda.
– Vad som gör Hooks Herrgård attraktivt är läget. Vi finns mitt mellan Stockholm, Göteborg och Malmö. Den vackra miljön, kontrasterna mellan gammalt och nytt och den personliga servicen skapar de bästa förutsättningar för bra möten, berättar Therese Edberg, marknadskoordinator på Hooks Herrgård.

 

Hotellet har sammanlagt 236 bäddar fördelade på 105 rum av olika rumskategorier. Här finns sviter, kingsize-rum, dubbelrum, kombirum och enkelrum. Möteskapaciteten ligger på 300 konferensgäster. Oavsett om man är ute efter den storskaliga konferensen eller nöjer sig med små intima samtalsrum erbjuder Hooks Herrgård en plats för konstruktivt tankearbete. Ljus härlig miljö, belysning och möbler – allt är genomtänkt för att konferensen eller mötet ska bli så lyckat som möjligt. Den toppmoderna konferensdelen är utrustad med ett styrsystem för projektor och filmduk, moderna skrivtavlor och bra internetuppkoppling. Hela anläggningen är dessutom Svanenmärkt.

I över sjuttio år har det spelats golf på Hooks Herrgård. Idag finns två 18-hålsbanor med gott rykte bland Sveriges golfare – Parkbanan och Skogsbanan. För de som ännu inte upptäckt tjusningen med den ”ädlaste” av alla sporter finns en mängd andra aktiviteter att roa sig med. Alla med syfte att bidra till en bra sammanhållning i gruppen.  Några utav dem är matlagning i grupp, segway-event, På Spåret, vin-öl- eller whiskyprovning eller varför inte vår egen favorit; 5 kamp på Äventyrsön. Den som ”bara” känner för att njuta av den småländska naturen kan låna en eka och ta sig en tur på Hokasjön. På anläggningen finns en relaxavdelning med bastu, bubbelpool och gym.
På Hooks Herrgård spelar man inte bara golf på fantastiska banor, konfererar i moderna lokaler, utan här äter man även fantastiskt god mat. – Att maten i största mån tillagas på råvaror som är odlade och producerade på de närliggande Småländska gårdarna är en viktig del av miljötänket på hotellet, säger Therese Edberg.
Och det märks! Maten är utsökt och utsikten över Hokasjöns stilla vatten är fenomenal. Tillsammans med den trivsamma baren, de ståtliga salongerna och den ombonade lobbyn blir restaurangen en självklar medelpunkt för både givande möten och stilla kontemplation. Vill man ha ett perfekt avslut på middagen kan redaktionen varmt rekommendera Brownie med salt karamellglass, krossad maräng och kanderade nötter till efterrätt.

En resa till Hooks Herrgård, vare sig det är med företaget eller privat, är väl värd både omvägar som långvägar. I år firar familjen Edberg 50 års jubileum. I deras ägor har Hooks Herrgård florerat och tillhör idag en av Smålands trevligaste konferensanläggningar.

Kick Off Framsida 2013