TAPPRA BARN

2016-06-20

Tappra barn är en stiftelse som sedan 2011 samlat in pengar till organisationer som hjälper barn. Välgörenhetsgolfen har tidigare spelats i Linköping och kallats för Manges Dag. Under 2016 har stiftelsen gjort en större satsning och har gjort det möjligt för att golftävlingen ska kunna hållas på tre olika orter; Göteborg, Linköping och Jönköping. Johan Davidsson och Pelle Edberg stod som värdar för eventet på Hooks Herrgård den 13 juni och deras mål var att samla in pengar till Barnavdelningen på Länssjukhuset Ryhov.

Evenemanget bygger på ett stort engagemang från privatpersoner, företag, sponsorer samt mycket ideellt arbete. HV71, Harrys och Hooks Herrgård var huvudpartners som bland annat hjälpte till att samla in föremål till kvällens auktionen. Själva golftävlingen spelades i lag och ute på banan hade sponsorerna möjlighet att visa upp sig på olika sätt.

Flera kändisprofiler medverkade under eventet. Bland annat Niklas Hjalmarsson, Oscar Palm, Tommy Thelin, Johan Lindbom, Karl Martindahl och David Petrasek deltog i golftävlingen. Många såg tillfället som en bra chans att få spela golf, ha roligt samtidigt kunna bidra till välgörenhet.

Objekt som signerad tröja av Zlatan, Anders Bagges elgitarr, signerad basgitarr av Robert Wells, tröja och klubba från David Ullström, signerade skidor från Marcel Hirscher och Anja Pärson, signerad driver från Rickie Fowler, matchtröja från Stefan Liv samt ett set med signerade drivers från Jason Day, Jordan Spieth, Rory McIlroy och Henrik Stenson var öppna för budgivning.

I slutet av kvällen överlämnades en check på 575 000 kr över till barnavdelning på Länssjukhuset Ryhov. Pengarna kommer bidra till en förbättrad lekterapi som engagerar barnen inom olika aktiviteter som spel, lek och underhållning för barnen.

Ett stort tack till alla inblandade!

Läs mer om Tappra Barn