Provningar

provning850

På Hooks Herrgård finns många möjligheter till olika provningar, många förknippar provningar till vin, öl, sprit eller champagne men hos oss finns även möjlighet att prova choklad

Dryckesprovning

På Hooks Herrgård finns det möjlighet att prova följande drycker i samband med Christian Bävemark och Värdens Vin

  • Vinprovning – Här kan man välja tema som till exempel område eller druva.
  • Champagneprovning – Du tas med på en resa i champagne, med anekdoter och provning av fyra sorters champagne.
  • Spritprovning – Det finns mer än bara whisky. Här kan man välja på rom, calvados, tequila eller whisky!

Dryckesprovningarna går att kombinera med choklad.

En provning som blivit alltmer populär är ölprovning, du kan inte ens ana hur olika öl kan smaka. Här pratar vi om skillnader i tillverkningsprocessen under provningen.

Chokladprovning

Chokladprovningar är ett trevligt sätt att träffas och umgås samtidigt som det är fantastiskt gott. Choklad har under de senaste åren vuxit och fler och fler vill vidga sina vyer och skapa sig en bättre kunskap om choklad. En chokladprovning är ett roligt evenemang både för arbetsplatser som för släkt och vänner. Passa på att umgås under ”goda” former hos oss.

Under provningen avnjuter vi choklad i olika former och smaker, undertiden som vi berättar om historiken, kakaon, myter om choklad, tillverkning och företaget. Vi äter både mörk och ljus choklad i olika varianter, 3 olika ljusa och 4 olika mörka. Vi avslutar med att avnjuta fyra stycke av våra egentillverkade praliner. Vårt mål med en chokladprovning är att man som deltagare ska kunna känna skillnad mellan choklad och ”godis”.

Chokladprovning anordnas i samarbete med La Gott Chocolate.