Utflykter inom 10 mil

High Chaparral

High Chaparral är en nöjespark olik alla andra, belägen en timma från Hooks Herrgård. Varje besök i parken är en ny upplevelse. När du stiger in genom portarna till Vilda Västern lämnar du verkligheten för en stund.

 

Gunillaberg Säteri

Gunillabergs säteri ligger cirka en kilometer söder om Bottnaryds samhälle, 50 km från Hooks Herrgård. Gården är känd sedan 1500-talet. Den tillhörde kronan och bestod 1642 av två brukningsdelar som kallades Gunlebo. Detta år förlänades gården till Johan Björnsson Printz och gårdens namn ändrades till Gunillaberg.

Johan Printz blev adlad samma år och året därpå utnämndes han till guvernör över kolonin Nya Sverige i Nordamerika. Kolonin låg vid Delawareviken i Amerika och existerade endast under 17 år (1638-1655). Johan Printz återvände till Sverige 1654 och 1657 blev han utnämnd till kommendant på Jönköpings fästning och året därpå utnämnd till landshövding över Jönköpings län och bosatte sig då på Gunillaberg.

Herrgården ägs nu av den danske blomsterkonstnären Tage Andersen, som har planer på att utveckla både hus och trädgårdsanläggning till ett aktivt kulturcentrum.

Öppettider: Alla dagar 29/5 – 31/8 samt lördag och söndag i september Kl. 11.00 – 18.00.

 

Gränna & Visingsö

Visingsö finns mängder av lämningar från stenåldern och framåt. Under medeltiden härskade här de svenska kungarna från sin borg på södra udden och på 1600-talet blev ön centrum för det Braheska grevskapet som sträckte sig på båda sidor om sjön. Idag kan du njuta av historiska lämningar, vacker natur, konst och mycket mer på vackra Visingsö!

Stanna till i polkagris-staden Gränna på vägen dit och titta på polkagristillverkning. Till Gränna är det ca 7 mil från Hooks Herrgård.

 

Skullaryd Älgpark

Var med om en spännande traktorsafari genom älgens och hjortarnas rike. Kliv på vagnen och gör en resa genom älgens rike som sent kommer att glömmas. Älgparken är nyöppnas med här har bedrivits hjortavel sedan 1970. Älgparken är unik med det stora antalet hjortar som man kan uppleva på nära håll från vår safarivagn, i samband med att vi matar älgarna och hjortarna.
Här åker du på Älg och hjortsafari i vårt stora älg och hjorthägn. Längs en slingrande skogsväg får du uppleva skogens konung och hjortar på nära håll. Våra älgar är vana vid traktorer och tycker om safarivagnen som går in i älgparken med jämna mellanrum under sommaren. Vi kan ta med grupper på upp till 50 personer. För att få en djupare förståelse för de 600 kg tunga djuren, guidar vi er under den ca: 45 minuter långa färden.

Skullaryd ligger strax utanför Eksjö, ca 7 mil från Hooks Herrgård. För öppettider och priser se hemsidan: Skullaryd Älgpark

 

Isaberg Skidanläggning

Isaberg finns backar för alla, från de lättåkta gröna till den utmanande svarta. Barnen har ett eget område med två lättåkta backar och knappliftar, som ligger nära värmestugor och service. Tillsammans ger Isabergs backar dig mer än 6 km preparerade nedfarter. Fallhöjden är 150 meter, vilken är den högsta bland alla anläggningar i Sydsverige.

På Isaberg tar åtta liftar dig snabbt upp för backarna. Liftsystemet har hög kapacitet med två sittliftar, där en 6-stols expresslift tar dig från dalen ända upp till toppen! Sittliftarna ger dina ben en skön vila och du orkar åka ännu mer utför! I skidområdet finns flera värmestugor och grill­platser att pausa på. Mitt i området ligger Toppstugan med enklare restaurang/café och skidshop med komplett sortiment.

Skidanläggningen ligger i Hestra, 45 minuters bilfärd från Hooks Herrgård.