Utflykter inom 15 mil

Astrid Lindgrens Värld

I Vimmerby, 13 mil från Hooks Herrgård, ligger en väldigt speciell plats. Det står ”Astrid Lindgrens Värld” på skylten vid entrén och innanför grindarna väntar en sagolik upplevelse. Under sommaren samarbetar Astrid Lindgrens Värld med Hooks Herrgård och vi erbjuder olika familjepaket under perioden.

Filmbyn

I Filmbyn får du uppleva inspelningsmiljöer från klassiska barnfilmer som Emil i Lönneberga, Saltkråkan och Pippi Långstrump. Kliv in i filmens värld i en utställning som är skapad i Astrid Lindgrens anda. Här får du se klassiska studiobyggen och originalkostym från filmerna, sjunga till filmmusik, skapa egna mobilfilmer och uppleva andra interaktiva miljöer. Dessutom kan du passa på att besöka någon av alla 12 inspelningsplatser som ligger i närheten, såsom Katthult och Bullerbyn. Filmbyn ligger i Mariannelund, 11 mil från Hooks Herrgård.

Borås Djurpark

Borås Djurpark är en grön oas mitt i Borås som idag är såväl rekreations-och strövområde som en av Sveriges största och modernaste djurparker. Här finns närmare 600 djur av ungefär 65 arter i en spännande natur. Från Hooks Herrgård är det ca 11 mil till Borås Djurpark.

Glasriket

Till Glasriket åker mer än en miljon besökare varje år. Många återvänder gång på gång. Det är enkelt att förstå varför. Att se den glödheta glasmassan förvandlas till spröd kristall eller robusta skålar är ett skådespel man aldrig tröttnar på. Men även utanför glashyttornas värme finns mycket att uppleva. Här hittar du såväl kulturhistoria, mängder av natur-upplevelser samt ett stort utbud av shopping och övriga aktiviteter. Varför inte fiska i någon av de många sjöarna, cykla dressin på en av de gamla järnvägarna eller ta en kurs för att själv lära dig grunderna i glasblåsning. I Glasriket ingår Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge kommuner.

Kosta Outlet

På Kosta Outlet hittar du det mesta – och till fantastiska priser! 20 000 kvadratmeter shopping för hela familjen. Allt du drömmer om och allt du behöver. Här finns ett utbud på över 200 olika internationella varumärken. Inom mode erbjudes kläder, skor och sportutrustning från världsledande märken. Här hittar du en stor bredd på inredning och design, glas och porslin, böcker och blommor. Kosta Boda Art Hotel förtjänar ett besök när du har vägarna förbi. Kosta ligger 13 mil från Hooks Herrgård.