Vanliga frågor

Öppna/stäng alla frågor

Bokning

Jag har en rabattkod, var fyller jag i den när jag bokar?

Om du har en kampanjkod för bokning online skriver du in den under sökrutan i onlinebokningen. För övriga koder kontaktar du bokningen.

Hur bokar jag rum med ett presentkort?

För presentkortsbokning ber vi dig kontakta bokningen, du kan inte betala med presentkort online. Presentkortet medtages och lämnas i receptionen vid ankomst.

Kan jag boka via hemsidan utan att ge ut mitt kreditkortsnummer?

Nej, om du inte vill uppge ditt kortnummer ber vi dig att kontakta bokningen.

Jag har inte fått någon bokningsbekräftelse, vad gör jag?

Kontakta oss så skickar vi en ny bekräftelse.

Vad har ni för avbokningsregler eller ombokningsregler?

Vid avbeställning senare än 10 dagar före ankomstdatum debiteras 50 % av värdet. Senare än fyra dagar före ankomstdatum debiteras 100 % av värdet. Behandling och spa kan avbokas senast 48 timmar innan bokad tid. Därefter är avbokningen kostnadsfri mot uppvisande av läkarintyg.

För grupp- och konferensbokningar gäller Visitas regler och sista datum anges i bekräftelsen, vanligtvis 4-8 veckor innan ankomst för kostnadsfri avbokning.

Hotell

När kan jag checka in på hotellet?

Du kan checka in från kl. 15.00. Om du anländer tidigare så kan du förvara ditt bagage i hotellets bagageutrymme till dess ditt rum är klart. Om rummet är städat och klart innan kl. 15.00 så får du givetvis tillträde till rummet tidigare.

När måste jag checka ut från hotellet?

Som konferensgäst har du tillgång till ditt rum till kl 10.00 på avresedagen.

Om du är privatgäst har ditt rum till kl. 11.00 på avresedagen. Önskar du checka ut senare tar du kontakt med receptionen för att se om det är möjligt.

Vilka träningsmöjligheter finns på anläggningen?

Alla våra boende gäster har tillgång till ett fullutrustat gym, vandringsleder och löparspår. För gäster som har spaentré bokat finns även möjlighet att delta på instruktörsledda träningspass. Om du inte har tillgång till spa i ditt paket kan du betala per pass du deltar på.

Har ni bagagerum?

Ja, i konferenshuset finns ett bagagerum där våra konferensgäster förvarar sitt bagage. För golfare har vi ett särskilt rum för golfbagar och vagnar och i herrgården finns möjlighet att förvara bagage i anslutning till receptionen.

Har ni familjerum?

Vissa av våra dubbelrum, större dubbelrum och sviter har extrabäddar, 4-6 st per rum.

Är husdjur välkomna?

På hotellet finns några rum där husdjur är tillåtna. Meddela oss detta redan vid bokningstillfället för att säkerställa att du får ett rum dit det är möjligt att ta med husdjur.

Presentkort

Vart kan jag köpa ett presentkort?

Våra presentkort säljs i vår webbshop, men kan också köpas på plats i hotellreceptionen eller i spareceptionen.

Betalsätt online är med kreditkort. I hotellreceptionen tar vi även emot kontant betalning.

Hur länge är ett presentkort giltigt?

De flesta av våra presentkort gäller i två år från utskrivet datum. Vid vissa tillfällen säljer vi presentkort som gäller under en kortare period, då framgår det tydligt vid köpet.

Hur får jag presentkortet levererat?

Vid köp online får du presentkortet som en pdf till din mailadress och vid köp på plats får du ett utskrivet presentkort över disk.

Restaurang

När serveras frukost?

Frukostbuffé serveras kl 7.00-9.30 på vardagar och kl. 7.00-10.30 på helger, röda dagar samt under juli.

Kan man äta frukost hos er om man inte bor på hotellet?

Ja, det går bra. Reservera din plats genom att kontakta bokningen. Ett populärt paket är att boka frukostbuffé innan dagspa.

Hur bokar jag bord i restaurangen?

Som boende gäst reserveras ett bord till dig vid bokning. Om du har bokat ett paket med trerätters middag serveras en förbestämd meny den tid du uppger vid bokning alternativt vid incheckning.

Om du inte bor på hotellet kontaktar du restaurangen för bordsbokning i Herrgårdens restaurang. I Hooks Bistro (golfrestaurangen) krävs ingen förbokning av bord.

När serveras middagen?

Vi serverar vår trerätters middag kl.18-21.00, med sittningar varje kvart. Ni kan välja tid vid bokningstillfället eller när ni checkar in i hotellreceptionen.

Spa & Fitness

Vad ingår i ert spa?

I spaentré ingår tillgång till spa och träning, lån av badrock och handduk, tofflor att ta med hem samt Kerstin Florian produkter i duschrummet. Behandlingar tillkommer.

För boende gäster kostar spaentré 300 kr och för dagspa är priserna lite olika beroende på vilken dag man önskar boka, läs mer om dagspa här. I våra spapaket med övernattning ingår spa från kl 15.00 på ankomstdagen till kl 11.00 på avresedagen.

Kan man boka dagspa?

Ja, det går bra i mån av plats. På vår hemsida finns information om tider, priser och dagspapaket: http://www.hooksherrgard.se/uppleva/spa/dagspa/

Kontakta vår bokningsavdelning för en förfrågan.

Vilka behandlingar erbjuder ni?

På Hooks Herrgård Spa & Fitness har vi många möjligheter att göra din behandlingsupplevelse till något utöver det vanliga. Du behöver endast boka tiden som du vill spendera samt om fokus ska ligga på kropp, ansikte eller fötter. När du anländer får du en konsultation av terapeuten som då i detalj skräddarsyr din totala spaupplevelse och behandling. I behandlingstiden ingår 10 minuter fotbad med konsultation.

Konceptet vi arbetar med kommer från det välkända märket Kerstin Florian och är utarbetat specifikt för att passa vår anläggning. Efter behandlingen har du tillgång till spa och tysta rummet. Läs mer om våra behandlingar.

Vilka öppettider är det i spat?

Spareceptionen är bemannad kl 9.00-20.00 alla dagar. Boende gäster har tillgång till gym och spa från kl 7.00.

Hur ser ert spa ut?

Vårt spa är 1300 kvm stort och ligger i anslutning till Herrgården med utsikt över Hokasjön. Vi har en inomhuspool, en varm och en kall källa inomhus, kneipp, fotbad, finsk bastu, ång- och saltbastu, sanarium, upplevelseduschar samt en hydromassagepool och en varm källa utomhus. I spat finns spaloungen där det finns enklare rätter samt dryck till försäljning.

Här kan du se en översikt över spat: områdeskarta

Har ni åldersgräns på spa?

Ja, vårt spa har en åldersgräns på 15 år, förutom under vissa lov då vi välkomnar barn från 5 år vissa datum och tider. Se våra tider för barn på spa

Vad är en sparitual?

På Hooks Herrgård Spa & Finess erbjuds olika sparitualer med stora möjligheter till avkoppling och härliga upplevelser. Pooler, bastu, varma och kalla källor, hydromassagepool m.m. samt produkter från Kerstin Florian utgör grunden för sparitualen du utför på egen hand. Efter ritualen har du tillgång till tysta rummet i behandlingsavdelningen.

Vid ankomst kan du välja mellan två ritualer; Vederkvick eller Rofylld. Båda inkluderar spat fyra hörnstenar: Fysisk aktivitet, mental avkoppling, hälsosam kost samt behandling som du utför själv med väldoftande produkter från Kerstin Florian.

Läs mer om sparitual

).

Vilka träningsmöjligheter finns på anläggningen?

Alla våra boende gäster har tillgång till ett fullutrustat gym, vandringsleder och löparspår. För gäster som har spaentré bokat finns även möjlighet att delta på instruktörsledda träningspass. Om du inte har tillgång till spa i ditt paket kan du betala per pass du deltar på.

Pass kan bokas två veckor innan ankomst, se våra träningspass.

Golf

Vad kostar en greenfee?

Gäster på hotellet kan boka ett golfpaket där en greenfee ingår, om man önskar en extra greenfee tillkommer 400 kr. Här finns övriga priser för greenfee

Hur långt är det till första tee från hotellet?

Våra golfbanor ligger på området, du bor alltid nära banan, men avståndet beror på i vilken byggnad du bor. Om du vill bo närmast golfbanan rekommenderar vi att du önskar ett rum i Sörlängan, som ligger strax intill driving range och klubbhus.

Var ligger Hooks Bistro?

Hooks Bistro är det nya namnet på golfrestaurangen. Den är belägen i vårt Golfcenter och här serveras fika, lunchbuffé samt á la carte (under säsong).