Köpvillkor

Presentkort köpta tidigare än 2 januari 2018 gäller i ett år från beställningsdagen och i samtliga priser ingår moms. Presentkort köpta efter 3 januari 2018 gäller i två år.

Du måste vara över 18 år för att kunna handla hos oss. Ett avtal om köp av presentkort har träffats först när Hooks Herrgård bekräftar köpet via e-post till den e-postadress kunden har uppgivit i beställningen.

Presentkortet går inte att ersätta med kontanter. Presentkortet är en värdehandling som kunden bör vara aktsam om. Det gäller endast i original och presentkortet är inte kopplat till en viss person. Hooks Herrgård ansvarar inte för förlorat presentkort.

Betalning

Faktura – Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Hooks Herrgård Hotell AB överlåtna till Svea Ekonomi AB. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Fakturan skickas med post när presentkortet är levererat.
Delbetala faktura – Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Har du några frågor så kan du ringa 08–514 931 13 för närmare information. Allmänna villkor hittar du här. Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här. Fakturan skickas med post när presentkortet är levererat.
Kortbetalning – Betalning med kort sker enligt gällande regler för onlinebetalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure–en standard framtagen avVISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Leveransvillkor

Presentkortet skickas per post snarast möjligt, men senast tre dagar efter beställning.

Kunden ansvarar för att denne har fyllt i korrekta uppgifter vid köp av presentkort. Hooks Herrgård kommer inte att ersätta felleveranser eller liknande, som beror på att kunden lämnat felaktiga uppgifter.

Avgifter

Faktureringsavgift 39 kr tillkommer.

Ångerrätt

Lagstadgad ångerrätt, enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59), är tillämplig på avtal avseende köp av presentkort.

Detta innebär att kunden kan ångra ett köp av ett presentkort inom fjorton (14) kalenderdagar från det kunden mottagit presentkortet. Kunden behöver inte ange någon anledning för utnyttjandet av ångerrätt. Dock förutsätter utnyttjandet av ångerrätten att presentkortet inte har nyttjats helt eller delvis.

Kund som vill utnyttja sin ångerrätt kontaktar info@hooksherrgard.se