Vi satsar på framtiden

Herrgårdens nya kök och restaurangen stod klart våren 2019 och nu ser vi fram emot nästa del i utveckling av anläggningen. De större framtida investeringarna kommer att ske i flera etapper under de kommande åren.

I början av 2022 skedde en omfattande renovering av herrgårdens entréplan med hotellreception, bar och salonger. Per Öberg Arkitekt AB fick förtroendet att fortsätta utveckla Hooks Herrgård efter lyckade insatser i såväl spa, som restaurang, kök och Herrgårdens hotellrum.

Arkitekt Per Öberg, Per Öberg Arkitekt AB, om projektet:

"Det sägs att man aldrig får en andra chans att göra ett första intryck. Just därför vill vi att det ska bli en helt ny upplevelse att göra entré i herrgården.

Gästen skall känna sig varmt välkommen med uppöppnad entré med nya glasdörrar i smide och hall med välkomnande brasa. En elegant reception och en alltid öppen bar. Baren blir navet i entrevåningen och öppnar sig mot såväl hall som den stora salongen.

Hall, reception och bar har behållit de exponerade timmerväggarna och brunbonade dörrarna som markerar en senare årsring i Hooks Herrgårds historia.

De klanrutiga mattorna i bar och reception - som en gång funnits - berättar om Hook som en golfklubb av rang.

Vi vill återskapa herrgårdens huvudbyggnad i sin ursprungliga glans från 1770 talet.Vi har valt en färgstark rokokoinspirerad färgsättning, men vill samtidigt att man får en känsla av ett samtida hem i en herrgårdsmiljö"

 

Spa och hotellrum

Nästa större framtidsprojekt är en utbyggnad av Hooks Herrgård Spa & Fitness med fler ytor för vila och relax, varma källor och ännu bättre utrymme för mat och servering och kontorsutrymmen. Större yta kommer att betyda större möjligheter för grupper att ha en separat del av spat för sig själva, vilket blir en bättre upplevelse för både konferenser och privatgäster. Dessutom planeras en utbyggnad av omklädningsrum och en större träningslokal med vy över sjön.

I samband med utbyggnaden avvecklas samtliga hotellrum i Strandstugan och Sjövillan för att ge plats åt nybyggda spasviter i anslutning till utbyggnaden. Planen är att steg två ska stå klart 2026 och förväntas inte påverka verksamheten i större mån under byggtiden.