Klubbhus Bild Utsida

Vi satsar på framtiden

Herrgårdens nya kök och restaurangen stod klart våren 2019 och nu ser vi fram emot nästa del i utveckling av anläggningen. De större framtida investeringarna kommer att ske i flera etapper under de kommande åren.

I början av 2022 skedde en omfattande renovering av herrgårdens entréplan med hotellreception, bar och salonger. Per Öberg Arkitekt AB fick förtroendet att fortsätta utveckla Hooks Herrgård efter lyckade insatser i såväl spa, som restaurang, kök och Herrgårdens hotellrum.

Arkitekt Per Öberg, Per Öberg Arkitekt AB, om projektet:

"Det sägs att man aldrig får en andra chans att göra ett första intryck. Just därför vill vi att det ska bli en helt ny upplevelse att göra entré i herrgården.

Gästen skall känna sig varmt välkommen med uppöppnad entré med nya glasdörrar i smide och hall med välkomnande brasa. En elegant reception och en alltid öppen bar. Baren blir navet i entrevåningen och öppnar sig mot såväl hall som den stora salongen.

Hall, reception och bar har behållit de exponerade timmerväggarna och brunbonade dörrarna som markerar en senare årsring i Hooks Herrgårds historia.

De klanrutiga mattorna i bar och reception - som en gång funnits - berättar om Hook som en golfklubb av rang.

Vi vill återskapa herrgårdens huvudbyggnad i sin ursprungliga glans från 1770 talet.Vi har valt en färgstark rokokoinspirerad färgsättning, men vill samtidigt att man får en känsla av ett samtida hem i en herrgårdsmiljö"

 

Klubbhuset

Nu är vi i gång med utbyggnad och renovering av klubbhuset. 

Det blir en omfattande om- och tillbyggnad. Bättre flöde och mer sittplatser i restaurangen. Entrén blir välkomnande med nytt skärmtak och pergola med uteservering. I den utökade loungen brinner en välkommande brasa och ”golfiana” i form av bl.a. foton och minnessaker från Hooks golfhistoria.

Till vänster, den nya större uppöppnade Golfshopen och mittemot den nya större baren.

Baren övergår i en attraktiv display för ”to-go” rätter för golfarna på språng. Här beställer man maten som kommer att serveras vid borden. Längre in i det öppna köket, show kitchen, ser man kockarna lägga sista handen vid maten. Mitt i restaurangen, nära till alla; sallads/dryckesbuffé.

Runt om sittplatser vid mindre bord, avlånga bord och större runda bord. Borden kommer att vara ”dukade” med servetter, glas och bestick. Befintliga stolar återanvänds och kompletteras med sköna soffor och alkover utmed väggarna som ger en ombonad golfkänsla.

Den tillbyggda glasverandan får utekänsla och vacker utsikt över putting green och ger ytterligare 60 sittplatser. Den kan även användas som ”private dining”, mötesrum för golfgäng och biosittning. Verandan utrustas med modern teknik, bl a stor bildskärm för olika event.

Från verandan och restaurangen har man direkt access till den nya terrassen med grill för kvällens barbecue. Pergolamarkisen ger behagligt solskydd på dagen, men också skydd mot tillfälligt regn.

”Back-of-the-house” byggs ett helt nytt kök med större kyl- och frys, förråd, soprum med källsortering och ny leveransentré. Här bygger vi för framtiden med fokus på att kunna jobba än mer hållbart.

Nya toaletter kommer att finnas dels mellan golfshoppen och omklädningsrummen, dels vid sidoingången från puttinggreen. Omklädningsrummen med toaletter och duschar fräschas upp.

Entrén till vår största konferenslokal, ”Rännet”, kommer att få ett nytt välkommande skärmtak. Ny lobby med nya toaletter. Denna kommer att fungera som sluss upp till den övre lobbyn med ny bardisk och kafféstation. Detta för att höja upplevelsen för våra konferensgäster.

Varmt välkommen till Klubbhuset 2.0 från den 1 april 2024.

 

Spa och hotellrum

På längre sikt står utbyggnad av Hooks Herrgård Spa & Fitness på tur. Här planeras fler ytor för vila och relax, varma källor och ännu bättre utrymme för mat och servering och kontorsutrymmen. Större yta kommer att betyda större möjligheter för grupper att ha en separat del av spat för sig själva, vilket blir en bättre upplevelse för både konferenser och privatgäster. Dessutom planeras en utbyggnad av omklädningsrum och en större träningslokal med vy över sjön.

I samband med utbyggnaden avvecklas samtliga hotellrum i Strandstugan och Sjövillan för att ge plats åt nybyggda spasviter i anslutning till utbyggnaden. Planen är att steg två ska stå klart 2028 och förväntas inte påverka verksamheten i större mån under byggtiden.