Hooksherrgård Golf 7

Golf i Småland

Hooks Herrgård är golf. Vi älskar allt från utslag och puttar till promenader över fairway och turer i golfbilen. Vår förkärlek till sporten gör att vi skulle våga kalla den en extra familjemedlem.

Redan 1934 byggdes herrgårdens fyra första hål och blev bland de första i Sverige. Sedan vi i familjen Edberg tog över har resten av Parkbanan samt Skogsbanan tillkommit. Båda är opartiskt några av Sveriges vackraste golfbanor, framförallt har de mycket gott rykte bland Sveriges golfare.

Även om familjens egna spelare är av varierande kaliber, från Martina Edberg som proffsspelat i USA till farfar Stefan Edberg som tycker att ”greenen lutar väldigt på vissa ställen”… ligger golfen oss riktigt varmt om hjärtat. 

Under vintern har vi totalrenoverat vårt Golfcenter. Här kan du botanisera bland klubbor, njuta en bit mat och dra gamla historier om hole-in-ones. I vårt golfcenter huserar både shop, restaurang, kansli, klubbrum och omklädningsrum. I shopen hittar du den senast trendande pikén och skönaste golfskorna. Vi erbjuder marknadens bästa sortiment i samarbete med Golfstore. Du kan också få hjälp att ta ditt golfspel till nya höjder, både med coachning och genom att vi bygger dina golfklubbor efter custom fitting.

Skogsbanan har genomgått stora förändringar för att skapa en mer öppen bana för att ge mer näring åt gräset och lyfta fram det småländska landskapet med ljung, lingon- & blåbärsris. Det kommer bli en mer lättspelad bana med mer solljus och även torrare under vår & höst. Under säsongen öppnar även ett nytt golfhål på Parkbanan.

Populära golfpaket

Vill du veta mer om golf på Hooks Herrgård?
Klicka på länkarna för mer information: golfpaket, golfskola, golfbanor, företagsgolf eller greenfee

Läs gärna mer om: golfpaket med boende