Flower

Hållbarhet

Naturen runtomkring oss är fantastisk, vilket vi aldrig slutar förundras över. Därför värnar vi otroligt mycket om miljön och tänker hållbart i allt vi gör. Bland annat jobbar vi för att behålla vårt alldeles egna vattenverk så att vi kan erbjuda våra gäster eget vatten. Vi är också stolta över att vi är Svanen-certifierade och uppfyller deras hårda miljö- och klimatkrav.

 

Hållbara menyer

Springa över till gården bredvid och plocka morötter för att servera på bröllopsmiddagen? Nästan så. Vi älskar närproducerat och vi väljer det av flera anledningar. Det finns framförallt fantastiskt mycket gott att ta del av i vår närhet. Kvalitet, leveranssäkerheten och den hållbara aspekten är viktiga faktorer, men även att värna om de producenter som finns nära oss. Därför kommer merparten av våra råvaror från lokala leverantörer och svenska gårdar.

Att vi försöker stå i frontledet när det gäller miljö- och kvalitetstänk gör att vi gärna väljer ekologiskt, vilket speglas bland annat i vår kravmärka frukostbuffé. Men det syns också i hur vi hela tiden utökar utbudet av vegetariska och veganska alternativ.

 

Hållbarhet på fler sätt på gården

Den varma känslan på Hooks Herrgård är både från oss i personalen men också tack vare pellets från Hok, som står för uppvärmningen av hela anläggningen. Utöver det använder vi en matavfallskvarn som gör om matrester till biogas och byter successivt ut våra golfmaskiner till eldrivna maskiner. Vi har jobbat oss till en R-licens som beskriver och fångar vår strävan efter ett hållbart företagande och etiskt förhållningssätt. Vi gör helt enkelt allt vi kan för att minska klimatpåverkan.