Aufguss

Bastuupplevelse Aufguss

Visste du att Aufguss är en form av terapi som utförs i bastun? Aufguss betyder ”hälla på” och görs i grupp i en bastu av en s.k. ”gusvärd” som är med inne i bastun och leder ritualen. Den ska ge förnyad energi, smidig hud och en utrensande effekt. Under själva ritualen arbetar gusvärden med rena eteriska oljor som hälls på varma bastulavar som skapar värme och ånga, vilket sprider aromaoljan i bastun. Gusvärden svingar den varma luften med handdukar och doserar luften i olika riktningar mot gästerna. Hos oss kan du njuta av denna magiska behandling och vi lovar en upplevelse som lämnar alla sinnen berörda och ger fantastiska effekter.

 

Bokning

Herrgårdens 25 minuters Aufguss erbjuds nästintill alla vardagar och ingår dessa dagar i din spaentré.

Observera att vi pausar bastuupplevelsen just nu pga covid-19

 

Vill du göra upplevelsen ännu bättre?

Prova vår 45-minuters Aufgussritual. Här växlas värmen i bastun med kylande vatten och is och utförs i tre sittningar. Mellan sittningarna går du ut ur bastun, kyler ner kroppen och skrubbar bort torr hud och slaggämnen. Du får även behandling med vårdande hårinpackning och får känna effekten av hur Kerstin Florians fussbalm får energin att flöda från trötta fötter och stela kroppsdelar. I slutet av ritualen får huden näring med vårdande produkter för kropp och ansikte för att behålla och förlänga effekten av ritualen.

 

Effekter

  • Stärker kroppens rening (detox)
  • Stärker immunsystemet
  • Stärker nervsystemet
  • Ger kroppen energi och styrka
  • Mentalt avkopplande
  • Muskelavslappnande
  • Ger huden lyster

 

Den höga temperaturen i bastun gör att de vita och röda blodkropparna reagerar i tron om att kroppen har feber. Immunsystemet aktiveras och bakterier och virus transporteras bort. Beroende på vilka eteriska oljor som används uppstår olika effekter. Under ritualen tas oljorna upp både via andningen och huden, vilket kan beskrivas som att dricka örtte via huden. De eteriska oljorna har direkt förbindelse med det limbiska systemet och hypotalamus, det centrum i hjärnan som bland annat styr vår hormonproduktion, temperaturreglering och ämnesomsättning. När vi utsätts för växelvis värme och kyla ökar cirkulationen, hjärtat pumpar runt blodet snabbare och syresättningen till kroppens celler ökar. Hela kroppens ämnesomsättning och reningsprocess stimuleras och huden vidgar och drar i hop sig- vilket ger en spänstigare hud.

 

Kostnad

Måndag-torsdag 350 kronor/person (4–10 personer)
Fredag-Söndag 450 kronor/person (4–10 personer)