Hooksherrgård Julbord 1

Julmat i herrgårdsmiljö

På Hooks Herrgård ser vi fram emot slutet på året med förväntan. En mysig och väldoftande, hektisk och rolig säsong med julmat står runt hörnet. Pyntet ska fixas, ljusen stöpas, pepparkakorna bakas och silverfaten putsas. Det blir en repris på förra året med jultallrik. Ni sitter ner och vi serverar.

Hooks Herrgård kommer erbjuda en upplevelse med trevliga hotellrum, spaupplevelser, moderna konferenslokaler, fantastisk mat och familjär service. Precis som vi gjort i generationer. Med eller utan julbord erbjuds ett slags skönare liv. 

Jultallrik

Från första advent kommer jultallrik serveras till lunch i herrgårdens restaurang. Vi serverar julens favoriter med en kall tallrik till förrätt, en varm tallrik till huvudrätt samt ett dessertbord som avslutning tillsammans med en kopp kaffe.

Lördag och söndag serveras glögg innan ni sätter er till bords.

Datum: 26/11-22/12
Tid: vardag 12.00-13.30, helg 12.30-14.00

Förrätt:
Senapssill, fransk löksill, varmrökt lax, gravad lax, lantkorv från Waggeryds Chark, kokt ägg med räkröra, kokt potatis. Svensk julskinka, rödbetssallad samt kavring och västerbottenost

Varmrätt:
Hemmagjorda köttbullar, prinskorvar från Waggeryds Chark, revbensspjäll, brysselkål, rödkål och Janssons Frestelse

Dessert:
Hooks ostkaka med sylt & grädde, ris à la Malta, chokladmousse, hallonmousse, svart vinbärmousse, Valrhona dulcey pannakotta, mjuk pepparkaka, tiramisu och marängtårta med dajm på buffé

Vi erbjuder även ett veganskt alternativ till jultallriken


Pris
Helg 445 kr för vuxen, 285 kr för barn 4-14 år (0-3 år fritt)
Vardag 325 kr för vuxen, 185 kr för barn 4-14 år (0-3 år fritt)


I priset ingår glögg och pepparkakor, mineralvatten samt kaffe

 

ALTERNATIV 2 för barn

Förrätt:
Svensk julskinka, rödbetssallad, kokt potatis och kokt ägg samt kavring och västerbottenost

Varmrätt:
Hemmagjorda köttbullar, prinskorvar från Waggeryds Chark, revbensspjäll och Janssons Frestelse utan lök och ansjovis

Dessert:
Hooks ostkaka med sylt & grädde, ris à la Malta, chokladmousse, hallonmousse, svart vinbärmousse, Valrhona dulcey pannakotta, mjuk pepparkaka, tiramisu och marängtårta med dajm på buffé

Pris
Helg 245 kr för barn 4-14 år (0-3 år fritt)
Vardag
165 kr för barn 4-14 år (0-3 år fritt)
 

Förbokning på telefon 0393-210 80 eller bokning@hooksherrgard.se
Boka alternativ 1 eller 2 för barn vid bokning oavsett ålder

 

Trerätters julmiddag för företag

På kvällsmenyn kommer en trerätters middag med julmat finnas som alternativ på vår à la cartemeny från 25/11 till 22/12, både för företag och privatgäster. 

Pris per kuvert 690 kr
Barn 4-14 år 345 kr (0-3 år fritt)