Konferens

Konferenstips

På Hooks Herrgård har vi 60 års erfarenhet av konferenser och möten. Den erfarenheten vill vi dela med oss av till er mer tips och ideér som ni kan ha nytta av innan ni bokar er konferens, under mötets gång eller när vi knyter ihop säcken och utvärderar era konferensdagar.

4 saker att tänka på när du ska välja konferensanläggning

Det är inte alltid ett självklart val man står inför när det är dags att välja anläggning för konferensen. Det finns en lång rad valmöjligheter av lokaler och anläggningar och tillvalen är oändliga. Med andra ord kan det lätt bli vanskligt att bestämma sig, vilket också är fullt förståeligt.

 

Vinn ökat engagemang och framgång genom delaktighet under konferensen

Allt fler inser att det finns stora fördelar med medskapande konferenser och möten. Undersökningar visar ideligen på att deltagare brukar förstå, samt minnas, mer och göra mer på jobbet efter en konferens där de har aktiverats, kontra en konferens där de under större delar av dagen har varit passiva och enbart lyssnat på föredrag av olika slag.

 

Så planerar du och väljer de perfekta aktiviteterna under konferensen

Sitter du och planerar nästa konferens och funderar över vad ni ska fylla dagens agenda med, vad ni ska prata om och framför allt vad ni ska göra mellan mötena och avrunda dagen med?

 

Fånga deltagarnas uppmärksamhet med en extern föreläsare på konferensen

Alla företag, inom alla branscher, anordnar regelbundet konferenser och olika typer av evenemang där ambitionen är att utveckla verksamheten på något vis. Men att fånga deltagarnas uppmärksamhet och engagera dem kan ibland vara lättare sagt än gjort.

10 tips som underlättar för dig när du ska tala inför grupp

Spindlar? Det är okej. Att flyga? Det är inga problem. Att dö? Det känns väldigt långt borta. Att tala inför grupp? Panik. Darrande händer. Svettningar. Blackout!

 

15 tips för hur du skapar en lyckad konferens

Mötena och konferenserna är förmodligen de starkaste interaktionerna inom organisationen, men vill du optimera upplevelsen för gruppen krävs goda förberedelser. Det är detaljerna som tillsammans gör helheten.

 

Maximera företagets investering genom smartare mötesstrategier redan vid nästa möte

Vi svenskar sitter i möte ungefär två dagar i veckan. Ännu oftare om du är chef. Hälften av all denna tid är ineffektivt använd där hela två av tre möten anses vara misslyckade och 92% gör annat än att delta i mötet.

 

Vikten av analoga möten i en digital värld

I takt med att dagens företag strävar efter att bli mer digitala, ökar också betydelsen och vikten av de analoga mötena mellan människor. Att kunna bygga ett nätverk och skapa kontakt är väldigt viktigt för människor som enskilda individer, men också för företagen.

 

Din optimala guide och checklista vid planering av konferenser och möten

En checklista med punkter på vad du bör tänka på när du bokar konferenslokal, när i tiden det är läge att göra eventuella ändringar i bokningen samt vad som är viktigt under och efter det att konferensen är avklarad. Följer du en sådan lista kommer det vara mycket enklare att utvinna så mycket som möjligt och det absolut bästa av mötet, oavsett om det handlar om långa förhandlingar, tuffa beslut eller roliga aktiviteter.

 

Golferens – den perfekta konstellationen för teambuilding och en trevlig stund med kollegor och kunder

Konferens är för de flesta synonymt med föredrag och möten med inslag av teambuilding-aktiviteter, där syftet är att med övriga deltagare ta sig an uppgifter som ska stärka lagkänslan och samarbetet. De olika övningarna och aktiviteterna i sin tur förknippar många med kluriga uppgifter som man med varandras intelligens ska lista ut, matlagningskurser som handlar om att laga mat med och till varandra eller kanske roliga quiz om 80-talsdängor eller sportlegender genom tiderna. Många av dem är ofta återkommande som de flesta är bekanta med…