Så planerar du och väljer de perfekta aktiviteterna under konferensen

Sitter du och planerar nästa konferens och funderar över vad ni ska fylla dagens agenda med, vad ni ska prata om och framför allt vad ni ska göra mellan mötena och avrunda dagen med?

I aktiviteterna är det verkligen guldläge att sammansvetsa gruppen och stärka samarbetet. Faktum är att det i de flesta fallen är just aktiviteterna i samband med konferensen som brukar ge starkast intryck och vara det mest ihågkomna momentet hos mötesdeltagarna. Så passa på att utnyttja konferensanläggningen till fullo och fylla dagen med för deltagarna lämpliga aktiviteter.

De flesta brukar uppskatta att få släppa de prestationskrav som vardagen brukar medföra, för att istället samarbeta och tävla på ett mer lekfullt sätt. Detta samtidigt som du som chef har chansen att upptäcka nya förmågor och styrkor hos dig själv, samt dina medarbetare som förhoppningsvis kommer att ge mervärde tillbaka i den mer inarbetade och invanda miljön.

Tanken med att arrangera en konferens utanför er vardagliga arbetsmiljö är att skapa ett större engagemang och mental aktivitetet hos såväl den enskilde medarbetaren, som hela gruppen.

Frågan är bara: vad ska du hitta på, och hur ska du tänka?

Anpassa aktiviteterna efter deltagarna och ändamålet

När det kommer till att välja aktiviteter i samband med konferensen är valmöjligheterna många. Vanligt förekommande är, som tidigare nämnt, att man väljer övningar som stärker gruppkänslan och samarbetet, vilket är vanligt om det enbart är anställda som deltar under konferensen. Tveka inte att arrangera aktiviteter som är lite mer fysiska. Perfekt är att anordna femkamp, hinderbana eller någon annan aktivitet där fokus faller på just samarbetet.

Vill man inte ägna aktiviteterna till bara samarbetsövningar är en bra idé att komplettera med andra aktiviteter. På Hooks Herrgård är alternativen många och vi erbjuder även aktiviteter som vinprovning, golf eller en avkopplande stund i vårt spa. Vilka kan vara bra aktiviteter om även andra deltagare utanför företaget är inbjudna till konferensen. En rekommendation är att försöka planera för aktiviteter som inte så många har gjort förut. Det skapar extra trevliga och starka minnen från dagen.

Låt inte inte eventuellt dåligt väder styra planerna

Utomhusaktiviteter är välgörande för såväl kropp som själ – oavsett väder! Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Eller hur?

Genom rätt aktiviteter utvecklas deltagarna som individer och det bygger starkare team, så det är viktigt att aktiviteterna är genomtänkta. Varför inte kombinera detta med frisk luft i en naturskön miljö?

Vikten av en dynamisk agenda för dagen

En konferens kan kort sagt vara så mycket mer än möten och på många sätt göra mycket gott för organisationen. Det kan ju till och med bli en hel upplevelse och många gånger är det ju i det oväntade som de absolut bästa idéerna växer fram.

Med genomtänkta aktiviteter håller du dessutom deltagarna pigga och alerta. Därför kan det av flera anledningar vara nyttigt att ta en paus i den fullspäckade dagordningen som en konferens brukar innebära, så planera för en dynamisk och välbalanserad agenda för dagen. Det kommer att betyda mycket och göra skillnad.

Av erfarenhet vet vi att en konferens med möten och föreläsningar, varvat med praktiska moment och övningar bidrar till en effektiv – och minnesvärd – dag för samtliga deltagare.