Maximera företagets investering genom smartare mötesstrategier redan vid nästa möte

Vi svenskar sitter i möte ungefär två dagar i veckan. Ännu oftare om du är chef. Hälften av all denna tid är ineffektivt använd där hela två av tre möten anses vara misslyckade och 92% gör annat än att delta i mötet. Det visar undersökningar på.

När vi spenderar så mycket tid i möten är det en fördel att säkerställa att varje krona som företaget lägger på möten används på bästa möjliga sätt och framförallt till rätt syfte. Därför är det viktigt att involvera och aktivera deltagarna.

Fem konkreta tips som du kan tillämpa redan vid nästa möte:

1. Börja med att sätta upp mål
Det är viktigt att ha ett tydligt syfte med mötet. Punkta upp konkreta mål och visa den för deltagarna när ni inleder mötet och låt inte mötet avslutas innan ni gemensamt har uppnått de mål som sattes upp inför mötet.

Fundera över vad som motiverar ert möte, varför ni har det just nu och vad mötet ska lösa.

 

2. Dela med dig av dina tankar
Slå dig ned och skriv ned dina tankar och maila det sedan till deltagarna. Genom att involvera alla redan i detta stadie medför en rad fördelar.

Det ger deltagarna en chans att förbereda sig ordentligt, det sparar er tid när mötet väl börjar och motverkar osäkerhet och ryktesspridning.

 

3. Aktivera alla deltagare
Genom att aktivera och involvera samtliga deltagare undviker du “one man shows”. Styr upp diskussionen väl. Med ett strukturerat möte hjälper du alla att få sin röst hörd och ta del av fler smarta åsikter.

 

4. Planera för någon form en aktivitet
Variera dina möten och konferenser med någon form av aktivitet. Det kan vara skönt att ladda om för att sedan kunna fokusera på nytt.

På Hooks Herrgård har vi lång erfarenhet och vi kan erbjuda en stor variation av aktiviteter för alla smaker och kan hjälpa er att hitta de rätta aktiviteterna för ert möte. Läs mer om våra populära aktiviteter här!

 

5. Hur ser historiken ut?
Vad har varit bra och mindre bra under tidigare möten? Punkta upp dessa och dra lärdom av tidigare erfarenheter. På så vis kan du enkelt få en övergripande bild av vad du ska använda dig av, samt undvika, inför kommande möte.