Aktiviteter för grupper

Mission Completed

Mission Completed

Med hjälp av en surfplatta ska laget ta sig till ett 40-tal punkter som vi placerat ut i området. Här ställs laget inför varierande uppdrag, allt från logiskt tänk, kluriga frågor och kreativa uppdrag. Vissa uppdrag kräver även att ni fotograferar eller filmar – allt för att samla så många poäng som möjligt! Akta er för tullzoner, går ni in i dessa drabbas laget av minuspoäng – hurry up, time is running!

I samarbete med Aventi.

Provningar

På Hooks Herrgård finns många möjligheter till olika provningar, se exempel:

  • Vinprovning – Här kan man välja tema som till exempel område eller druva
  • Bubbelprovning – Du tas med på en resa där vi provar fyra sorters bubbel
  • Rom - eller whiskyprovning
  • Ölprovning – Du kan inte ens ana hur olika öl kan smaka. Här pratar vi om skillnader i tillverkningsprocessen under provningen
  • Kaffeprovning – Vi provar fyra olika sorters kaffe och gästerna får med sig 250g nyrostat kaffe hem.
  • Chokladprovning - Provning av fem sorters choklad, både mörk och ljus och gästerna får med sig en gåva från provningen.
Hooksherrgård Restaurang Bar 12
Baka Med Andrea

Baka med Andréa

Att få baka och skapa är något Andréa Brändström älskar, inte minst att dekorera tårtor och cupcakes. 2017 vann hon tv-programmet ”Hela Sverige bakar” och fick ge ut sin bakbok ”Från fika till fest. Vill ni lära er mer om tårtdekorering, få tips och trix kring bakning och samtidigt samarbeta på ett annorlunda sätt?

Nu har ni möjligheten att tillsammans med Andréa göra en aktivitet med en nypa teambuilding, en nypa tävling och flera deciliter glädje – tårtdekorationskurs! Denna aktivitet passar alla, oavsett hur mycket eller lite man bakat och dekorerat tidigare.

Ni lär er grunderna i tårtdekoration och spritsteknik sedan ska ni i lag dekorera en tårta med härliga smaker, bara fantasin sätter gränser. Den bäst dekorerade tårtan vinner och efteråt dukas det upp till tårtbuffé! Aktiviteten tar 1,5 timma.

Escape Game - Frigivningen

Aventis egenutvecklade Escape Game spelas i lag om ca 6 deltagare. Via en rad mer eller mindre sluga ledtrådar ges gruppen möjlighet att
lösa delmoment, här gäller det att ha alla sinnen öppna! Äventyret utspelar sig på en bister, superhemlig plats någonstans under jord i
norra Sverige som står inför ett direkt hot utifrån. Det är nu bråttom för deltagarna att gemensamt klara av en rad övningar för att
rädda alla i gruppen och komma ut i friheten!
Tidsåtgång: 1,5 h

I samarbete med Aventi

Escape Game (1)
Slaget Om Skatten (1)

Slaget om skatten

Allt börjar med ett enda klubbslag….

Vi startar med en auktion där lagen får bjuda på olika saker som senare kommer ha mer eller mindre betydelse i tävlingen. Det gäller att ha känsla för hur laget ska förvalta pengarna på rätt sak vilket inte är så självklart.
Därefter startar en mångkamp med varierande grenar där lagen som bjudit på ”rätt” saker får sina fördelar i vissa grenar. Samarbetsförmåga, lagkänsla och vinnarskallar är oerhört viktigt.

Med karta och vunna ledtrådar ska lagen sedan göra upp i kampen om skatten. Tävlingen är inte avgjord förrän locket på skattkistan öppnas och skatten är funnen…

I samarbete med Aventi

Sommarspelen/vinterspelen

Lagvis marscherar ni in till invigningen med fanor och flaggor, efter att vi svurit eden kan spelen börja. Ni skall nu göra upp i olika grenar, där ni får utmana varandra i bland annat kulstötning, pilbåge samt plocka fram era sport-kunskaper i ett frågemoment. När tävlingarna är avslutade utser vi vinnande nation som stolt får ta emot medaljer och den stora äran.
(I Vinterspelen tävlar vi i bl.a skidskytte, curling och hockeystraffar.) Tidsåtgång två timmar.

Olympiaden sker i samarbete med Aventi.

 

Medalj
Cyclingjkpg 2

CYKLING I GRUPP

Fyll på med energi genom en cykelaktivitet under konferensen. Via Cycling Jönköping erbjuds cykling på mountainbike eller landsvägscykling samt guidade rundor ut i närliggande natursköna områden. Alla kan delta utifrån sin förmåga, även elcykel finns vid behov.  

Förslag på aktivitet är prova-på aktiviteter som sträcker sig över 1,5-2 h för grupper mellan 10-20 pers. Här kan också gruppen delas vid behov. Även längre cykling med fokus på en härlig gemensam upplevelse genomförs på landsväg eller mountainbike erbjuds. Området runt Hooks Herrgård bjuder på böljade småvägar och vackra sjö- och skogsmiljöer som är värda en längre paus (2-4 h).

Kluredo

Ett virtuellt mordmysterium som kan beskrivas som ett stort spel av Cluedo blandat med Pokemon Go, som ni utför på egen hand. Ni arbetar i små team och ”detektiverna” använder Kluredo-appen för att navigera och söka efter vittnen. Man letar efter virtuella vittnen, löser utmaningar i verkligheten och eliminerar både misstänkta och mordvapen för att knäcka fallet och avslöja mördaren.

Kluredo är en rolig och positiv teambuildingupplevelse för företag av alla slag och storlekar. Fördelarna är obegränsade men inkluderar teamwork, sammanhållning, problemlösning, lite fysisk träning, motivation, kreativitet och fokus ... Åh och mycket skratt också. Flest poäng vinner!
Man kan uppmuntra till att klä ut sig för att se ut som äkta detektiver och för att komma in i rätt stämning. Se trailer: https://youtu.be/ZHaASxoxsS8
Kluredo
På Spåret

På rätt spår

Upplägget är ungefär detsamma som i det populära TV-programmet. Vi startar resan och utmaningen är att komma på vart vi är på väg. Lagvis sätts kunskaper på prov och lagandan är viktig då man tillsammans ska svara på frågor om vårt resmål. Tidsåtgång ca 2 timmar och kan även fås på engelska.

Går även kombinera med Röda Avgångar, då man provar viner från de olika resmålen.

I samarbete med Aventi

Gokart

Byt miljö och låt adrenalinet pumpa på Gokartbanan.

Kör ett äkta Grad Prix-race, med uppvärmning och tidskval, där vinnaren koras i finalalen. Eller tävla lagvis i Le Mars, där det handlar om snabba förarbyten och fokus för att hinna så många varv som möjligt.
Wroom Gokart har banor utomhus och inomhus, 15 minuters bilväg från Hooks Herrgård. 


I samarbete med Wroom
Gokart
Gitarr

Underhållning & nöje

Krydda konferensen med underhållning med en av våra samarbetspartners.

Vad sägs om en quiz innan maten eller en trubadur till after worken? Kanske att en magiker kan trolla bort er under middagen eller något av våra liveband rockar fett på dansgolvet.

Om ni har egna önskemål om underhållning hjälper vi gärna till i den mån vi kan.