Hooksherrgård Restaurang Bar 13

Dryckesprovningar

Vinprovning

Vi provar viner från olika delar av världen samt går igenom olika druvor och tillverkningsmetoder. Det kommer att provas 4 olika sorters viner, välj gärna tema som land, kontinent, druva eller en kombination av dessa. Det går även kombinera vin- & chokladprovning.

 

Bubbelprovning

Prosecco, Cava och Champagne, aldrig förr har svenskarna druckit så mycket bubbel och så många olika typer av bubblor. Under den här provningen möter vi bubbel från de stora vinländerna. Givetvis avslutar vi provningen med att prova äkta Champagne. Vi provar, smakar och doftar oss fram. Det går även få en exklusiv bubbelprovning med endast champagne         

Whiskyprovning

Uppskattar du en fin och smakrik whisky? Följ med på en upplevelse i whiskyns värld och lär dig allt du behöver veta för att verkligen uppskatta whiskyn som blir godare än någonsin. Vi provar fyra olika sorter och lär oss skillnaden mellan malt, blended och lowland.


Romprovning

Rom är världens vanligaste sprittyp och finns både i ljus och mörk stil men framför allt är det destillationsmetod och ekfatslagring som sätter karaktären på spriten. Denna provning erbjuder en djupdykning i romens värld för de som vill bredda sin kunskap och för att förstå drycken på ett bättre sätt. Det blir smak och doftövningar, historia samt kunskap kring vad som står på flaskorna och hur man ska tolka dessa begrepp.


Ölprovning

Öl är mer än bara en stor stark. Vi gör en resa i ölets värld ifrån korn till färdig produkt och provar några väl utvalda sorter. Ljus lager, ales, ipa och stout finns det fler?

Kan man dricka suröl? Kan öl smaka som godis eller frukt? Det här kan vara några av frågorna som man kan få svar på provningen.

 

Kaffeprovning

Provningen leds av en utav de allra bästa kafferostare vi har i Sverige, Ingo Deters. Till vardags håller Ingo till på Vista Kulle där han driver Gårdsrosteriet. Vid denna provning kommer ni få uppleva vad kaffe verkligen ska smaka! Ingo kommer med sin unika kunskap ge oss en inblick i vad som krävs för att vi ska få en perfekt kopp kaffe.  Vi provar fyra olika sorters kaffe och dessutom får gästerna 250g nyrostat kaffe med sig hem.

 

Chokladprovning

Du får lite historik om själva kakaoplantan och choklad, sedan får du prova 5 olika sorters choklad i form av handgjutna små chokladplattor som alla skiljer sig väldigt åt. Du får dessutom med dig hem en liten påse med alla sorter vi provat från Choklad Harmoni.