Flower

Vanliga frågor & svar

Här finns svar på några av våra gästers vanliga frågor om bokning, presentkort och inför vistelsen.

Angående Corona-smittan

På Hooks Herrgård följer vi noga utvecklingen av Corona-virusets spridning och hur det kan påverka vår verksamhet. Folkhälsomyndigheten ger oss bra rekommendationer och riktlinjer via deras informationskanaler. Situationen i världen är osäker och vi är inställda på att nya direktiv kan komma med kort varsel.

Sedan 1963 har Familjen Edberg hälsat dig välkommen till Hooks Herrgård, som har anor från 1300-talet och har sedan dess blomstrat till en av Smålands trevligaste anläggningar. Vi kommer självklart även fortsättningsvis vara en trevlig samlingspunkt.

Hygien
Våra medarbetares och gästers hälsa samt säkerhet är mycket viktigt för oss. Vår handlingsplan innebär att vi arbetar förebyggande med god handhygien på samtliga avdelningar och har på grund av omständigheterna utökat städinsatserna i våra offentliga miljöer.

Medarbetare och gäster som på något sätt känner sig sjuka stannar hemma och vid minsta misstanke om coronasmitta ska sjukvården kontaktas.

Om du bor hos oss mer än en natt ber vi dig hänga ut städskylten om du vill att städpersonalen städar ditt rum under vistelsen, annars undviker vi att gå in på ditt rum. Detta för både din och vår personals säkerhet.

Restaurang
Vi serverar frukost på buffé och uppmanar våra gäster att boka sittningstid till frukost för att undvika köbildning. Om du som gäst inte känner dig bekväm med buffé finns möjlighet att beställa frukost kvällen innan och vi serverar frukost till bords vid utsatt tid alternativt frukostbricka på rummet.

Lunchen har vi valt att inte servera på buffé. Vi erbjuder bordsservering med sallad och bröd, varmrätt (val av kött eller fisk) samt kaffe och dessert. Vår trerätters middag serveras som tidigare vid bordet och i vår rymliga restaurang säkerställer vi ett bra avstånd mellan olika sällskap.

Vad är en allmän sammankomst

Med anledning av Regeringens direktiv kring förbud mot allmänna sammankomster på över 50 personer, förstår vi att vi behöver förtydliga vad det betyder. En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

En konferens eller privat evenemang är alltså inte en allmän sammankomst, utan här tillämpas istället trängseldirektiven, där vi uppmanar gäster till att hålla avstånd, duka luftigare och undvika köer runt bufféer och barer

Möten för fler än 50 personer
Vad gäller möten och konferenser för grupper större än 50 personer så är dessa tillåtna så länge de inte är fritt tillgängliga för allmänheten. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina anställda, men för tex en branschorganisation får inte bjuda in fler än 50 personer till ett möte. Det anses vara fritt tillgängligt och alltså inte ok under rådande läge. Naturligtvis gäller övriga principer kring att vara frisk, tvätta händer och att tänka på distans och extra utrymme.

Avbokning/När ska jag stanna hemma?

På samma sätt som vi är noga med hygienen på plats ber vi dig som gäst ta ansvar genom att inte besöka oss om du har varit i kontakt med någon som har konstaterad smitta av Coronavirus, vänta med ditt besök om du har besökt ett riskområde samt stanna hemma om du känner symptom som hosta eller feber.

För frågor angående våra avbokningsvillkor se länk nedan. Fri ombokning fram till kl 15.00 dagen innan ankomst för privatgäster, 48 timmar för grupper och konferenser.

Avbeställningsvillkor

Kontakta oss

Hos oss får du ett varmt mottagande av vår personal, som är fullt förstående för att det råder stor oro och vi gör vårt bästa för att besvara era frågor. Vi ber er ha tålamod och hoppas att du har förståelse för att det kan ta lite längre tid för oss att återkomma till dig, då det är många som kontaktar oss just nu.

Telefon: 0393-210 80

Mail: bokning@hooksherrgard.se eller konferensbokning@hooksherrgard.se

 

Se & hör hur vi på Hooks Herrgård har anpassat verksamheten för att kunna erbjuda trygga konferenser under pågående pandemi:

Övriga frågor:

Jag har en rabattkod, var fyller jag i?

Om du har en kampanjkod för bokning online skriver du in den under sökrutan i onlinebokningen. För övriga koder kontaktar du bokningen.

 

Hur bokar jag rum med ett presentkort?

Om du har ett presentkort som är köpt online finns det ett presentkortsnummer samt en kontrollkod. Då kan du använda detta vid betalning online för bokning med övernattning eller dags. När du valt din vara väljer du lös in presentkort som betalningssätt, där fyller du i dessa två olika nummer.

Är presentkortet utfärdat utan kontrollkod kan köpet inte göras online, utan vi ber er kontakta bokningen för att göra en reservation.Presentkortet medtages och lämnas i receptionen vid ankomst.

 

Kan jag boka via hemsidan utan att ge ut mitt kreditkortsnummer?

Nej, om du inte vill uppge ditt kortnummer ber vi dig att kontakta bokningen.

 

Jag har inte fått någon bokningsbekräftelse, vad gör jag?

Kontakta oss så skickar vi en ny bekräftelse.

 

Vad har ni för avbokningsregler eller ombokningsregler?

Fri ombokning senast 15.00 dagen innan ankomst vid sjukdom. Vid avbeställning senare än fyra dagar före ankomstdatum debiteras 100 % av värdet. Behandling och spa kan avbokas senast 24 timmar innan bokad tid. Därefter är avbokningen kostnadsfri mot uppvisande av läkarintyg.

För grupp- och konferensbokningar gäller Visitas regler och sista datum anges i bekräftelsen, vanligtvis 4-8 veckor innan ankomst för kostnadsfri avbokning. Fri ombokning fram till 48 timmar innan ankomst pga covid-19.

 

När kan jag checka in på hotellet?

Du kan checka in från kl. 15.00. Om du anländer tidigare så kan du förvara ditt bagage i hotellets bagageutrymme till dess ditt rum är klart. Om rummet är städat och klart innan kl. 15.00 så får du givetvis tillträde till rummet tidigare.

 

När måste jag checka ut från hotellet?

Som konferensgäst har du tillgång till ditt rum till kl 10.00 på avresedagen.

Om du är privatgäst har ditt rum till kl. 11.00 på avresedagen. Önskar du checka ut senare tar du kontakt med receptionen för att se om det är möjligt.

 

Vilka träningsmöjligheter finns på anläggningen?

Alla våra boende gäster har tillgång till ett fullutrustat gym, vandringsleder och löparspår. För gäster som har spaentré bokat finns även möjlighet att delta på instruktörsledda träningspass. Om du inte har tillgång till spa i ditt paket kan du betala per pass du deltar på.

 

Har ni bagagerum?

Ja, i konferenshuset finns ett bagagerum där våra konferensgäster förvarar sitt bagage. För golfare har vi ett särskilt rum för golfbagar och vagnar och i herrgården finns möjlighet att förvara bagage i anslutning till receptionen.

 

Har ni familjerum?

Våra större dubbelrum och sviter har extrabäddar, 4-6 st per rum.

 

Är husdjur välkomna?

På hotellet finns några rum där husdjur är tillåtna. Meddela oss detta redan vid bokningstillfället för att säkerställa att du får ett rum dit det är möjligt att ta med husdjur.

 

Var kan jag köpa ett presentkort?

Våra presentkort säljs i vår webbshop, men kan också köpas på plats i hotellreceptionen eller i spareceptionen.

Betalsätt online är med kreditkort. I hotellreceptionen tar vi även emot kontant betalning.

 

Hur länge är ett presentkort giltigt?

De flesta av våra presentkort gäller i två år från utskrivet datum. Vid vissa tillfällen säljer vi presentkort som gäller under en kortare period, då framgår det tydligt vid köpet.

 

Hur får jag presentkortet levererat?

Vid köp online får du presentkortet som en pdf till din mailadress och vid köp på plats får du ett utskrivet presentkort över disk.

 

När serveras frukost?

Frukostbuffé serveras kl 7.00-9.30 på vardagar och kl. 7.00-10.30 på helger, röda dagar samt under juli.

 

Kan man äta frukost hos er om man inte bor på hotellet?

Ja, det går bra i mån av plats. Reservera din plats genom att kontakta bokningen. Ett populärt paket är att boka frukostbuffé innan dagspa.

 

Hur bokar jag bord i restaurangen?

Som boende gäst reserveras ett bord till dig och tid för middag bokas i samband med rumsbokningen. Om du har bokat ett paket med trerätters middag väljer du den meny du önskar vid bordet. Grupper över 12 personer förbokar meny.

Om du inte bor på hotellet kontaktar du restaurangen för bordsbokning i Herrgårdens restaurang. I Hooks Bistro (golfrestaurangen) krävs ingen förbokning av bor

 

När serveras middagen?

Vi serverar vår trerätters middag kl.18.30-21.00. Ni kan välja tid vid bokningstillfället, alternativt senast en vecka efter bokning.

 

Vad ingår i ert spa?

I spaentré ingår tillgång till spa och träning, lån av badrock och handduk, tofflor att ta med hem samt Kerstin Florian produkter i duschrummet. Behandlingar tillkommer.

För boende gäster kostar spaentré 300 kr och för dagspa är priserna lite olika beroende på vilken dag man önskar boka, läs mer om dagspa här. I våra spapaket med övernattning ingår spa från kl 15.00 på ankomstdagen till kl 11.00 på avresedagen.

 

Kan man boka dagspa?

Ja, det går bra i mån av plats. Här finns information om tider, priser och dagspa.

Kontakta vår bokningsavdelning för en förfrågan.

 

Vilka behandlingar erbjuder ni?

På Hooks Herrgård Spa & Fitness har vi många möjligheter att göra din behandlingsupplevelse till något utöver det vanliga. Du behöver endast boka tiden som du vill spendera samt om fokus ska ligga på kropp, ansikte eller fötter. När du anländer får du en konsultation av terapeuten som då i detalj skräddarsyr din totala spaupplevelse och behandling. I behandlingstiden ingår 10 minuter fotbad med konsultation.

Konceptet vi arbetar med kommer från det välkända märket Kerstin Florian och är utarbetat specifikt för att passa vår anläggning. Efter behandlingen har du tillgång till spa och tysta rummet. Läs mer om våra behandlingar.

 

Vilka öppettider är det i spat?

Spareceptionen är bemannad kl 9.00-20.00 alla dagar. Boende gäster har tillgång till gym från 6.30 och spa från kl 7.00.

 

Hur ser ert spa ut?

Vårt spa är 1300 kvm stort och ligger i anslutning till Herrgården med utsikt över Hokasjön. Vi har en inomhuspool, en varm och en kall källa inomhus, kneipp, fotbad, finsk bastu, ång- och saltbastu, sanarium, upplevelseduschar samt en hydromassagepool och en varm källa utomhus. I spat finns spaloungen där det finns enklare rätter samt dryck till försäljning.

Här kan du se en översikt över spat: områdeskarta

 

Har ni åldersgräns på spa?

Ja, vårt spa har en åldersgräns på 15 år, förutom under vissa lov då vi välkomnar barn från 5 år vissa datum och tider. Se våra tider för barn på spa

 

Vad är en sparitual?

På Hooks Herrgård Spa & Finess erbjuds olika sparitualer med stora möjligheter till avkoppling och härliga upplevelser. Pooler, bastu, varma och kalla källor, hydromassagepool m.m. samt produkter från Kerstin Florian utgör grunden för sparitualen du utför på egen hand. Efter ritualen har du tillgång till tysta rummet i behandlingsavdelningen.

Vid ankomst kan du välja mellan två ritualer; Vederkvick eller Rofylld. Båda inkluderar spat fyra hörnstenar: Fysisk aktivitetmental avkopplinghälsosam kost samt behandling som du utför själv med väldoftande produkter från Kerstin Florian.

Läs mer om sparitual

 

Vad kostar en greenfee?

Gäster på hotellet kan boka ett golfpaket där en greenfee ingår, om man önskar en extra greenfee tillkommer 400 kr. Här finns övriga priser för greenfee

 

Hur långt är det till första tee från hotellet?

Våra golfbanor ligger på området, du bor alltid nära banan, men avståndet beror på i vilken byggnad du bor. Om du vill bo närmast golfbanan rekommenderar vi att du önskar ett rum i Sörlängan, som ligger strax intill driving range och klubbhus.

 

Var ligger Hooks Bistro?

Hooks Bistro är det nya namnet på golfrestaurangen. Den är belägen i vårt Golfcenter och här serveras fika, lunch samt pizza (under säsong).