Skogsstig

Vandringspaket

Omgivningarna runt herrgårdens bjuder på härliga naturupplevelser och nu kan du uppleva de småländska skogarna till fots eller på en cykelsadel med vårt vandringspaket. Vi packar picknickväskan med lunch eller fika och skickar med en karta för vandringsleder från 5-23 kilometer. Om du hellre vill cykla finns härliga turer både på skogs- och landsväg.

Efter fysisk aktivitet blir det extra lockande att få sjunka ner i någon av de ångande utomhuspoolerna med utsikt över sjön. Här tar du avkopplande bad i varma och kalla källor och njuter av bastulandskapet med uppfriskande upplevelseduschar. Kanske blir det även en dopp i Hokasjön?

Till kvällen serveras ett glas mousserande vin i herrgårdens bar innan du sitter ner för en trerätters middag komponerad av säsongens smaker. Gillar du musik och att hänga i salongerna efter middagen? Då tycker vi att du ska boka din vistelse en fredag eller lördag när vi erbjuder pianobar till kvällen, se datum och artister.

Efter en god natts sömn serveras en härlig frukostbuffé som förbereder dig för fler aktiviteter. Du lämnar oss med ny ro, det vågar vi nästan lova.

 

Vandringspaket med kvällsspa

Om du får svårt att hinna med båda aktiviteter och spa innan middagen rekommenderar vi en tidig middag och kvällsspa. Upplevelsen blir friare från stress när middagen är avklarad och dagens sista timmar kan ägnas åt avkoppling. När tröttheten kommer trippar du till hotellrummet med en härlig känsla och med spadoften i behåll när du kryper ner i den nybäddade sängen.

Kvällsspa erbjuds fredagar och lördagar från första oktober till sista april.

 

Se karta och cykelleder

VANDRINGSPAKET MED LUNCH

 • Picknickväska med val av wrap med räkröra eller pokebowl med kyckling eller lax, mineralvatten, kaffe samt liten chokladbit
 • Karta över vandringsleder
 • Tillgång till spa 17.00-20.00 eller 20.00-23.00
 • Lån av badrock och handduk
 • Tofflor som gåva
 • Herrgårdens trerätters middag
 • Övernattning i dubbelrum
 • Frukostbuffé
 • Utcheckning senast 11.00

Priset är beroende på ankomstdag och tillgänglighet

VANDRINGSPAKET MED FIKA

 • Picknickväska med muffins, mineralvatten, kaffe samt liten chokladbit
 • Karta över vandringsleder
 • Tillgång till spa 17.00-20.00 eller 20.00-23.00
 • Lån av badrock och handduk
 • Tofflor som gåva
 • Herrgårdens trerätters middag
 • Övernattning i dubbelrum
 • Frukostbuffé
 • Utcheckning senast 11.00

Priset är beroende på ankomstdag och tillgänglighet

Tillägg per person: Rum i herrgården 500 kr/dygn eller svit 900 kr/dygn, enkelrum 300 kr/dygn.
Greenfee måndag-torsdag 400-500 kr/st, fredag-söndag 500-600 kr.

Boka flera dygn? Vid bokning flera dagar erhålls 10 % rabatt per dygn

För att boka detta paket online, välj ett weekendpaket ellet spapaket och lägg till picknick-väska med lunch eller fika i steg 2.
Om du väljer att ta med dig lunchen ut, tänk på att skriva i kommentar vilken av rätterna du önskar.

För information & bokning

E-mail: bokning@hooksherrgard.se
Telefon: 0393-210 80

Guldkant på din vistelse?

Hos oss finns det många möjligheter att få det lilla extra. Eller vad sägs om en skön behandling, krispigt bubbel på rummet och bo i vacker svit? Kontakta oss för mer info, eller boka tillägg vid bokning online.

 

Öppettider spa

Spaavdelningen har öppet klockan 7.00-20.00 söndag-torsdag och 7.00-23.00 fredag-lördag.

På avresedagen klockan 7.00-10.00 har du som boende gäst med spaentré möjlighet att boka spa för 100 kr (viss typ av städning kan förekomma under morgontimmarna).

 

Restaurang

Vackrare, godare middag får du leta efter, i synnerhet eftersom vi renoverande herrgårdens restaurang och kök 2019. Här tillagar våra kockar otroliga måltider med naturliga råvaror av hög kvalité, allt i samklang med 1700tals-elegans och utsikt över Hokasjön.

Meddela oss eventuella allergier eller specialkost senast 14 dagar innan ankomst, läs vår policy för specialkost.

Vi rekommenderar att boka middagstid i samband med bokning. Efter bokad tid ber vi dig att hålla tiden för att undvika ytterligare dröjsmål.

 

Information

Ditt hotellrum är garanterat klart för incheckning klockan 15.00 (från 13.00 för dig med spa från 13.30), utcheckning från rummet senast klockan 11.00 på avresedagen.

 

Barn

Klart att barn är välkomna till oss. Pris för barn: 0 – 4 år gratis, 5 – 14 år 680 kronor. I priset ingår en trerätters barnmenyn, logi i extrasäng samt frukostbuffé. Till detta tillkommer piknik med lunch 100 kr eller fika 50 kr.

Observera att vi har en åldersgräns på 15 år i vårt spa, förutom under vissa skollov då barn från 10 år välkomnas i spat vardagar, pris 200 kr. Här hittar du information om barnspa.