Våra favoritutflyktsmål

Inom 5 mil

Leva Café & Hemma

Hit kan man gå för att bli inspirerad av vackra ting och sitta ner och njuta av en god kopp kaffe med hembakat i rofylld miljö. Cafét och butiken ligger ett par kilometer från herrgården, i Österskog.

Här kan du se öppettider, webbshoppen samt utbud för fika - Leva Café Hemma

Vi rekommenderar varmt ett besök hos våra vänner i Österskog.

 

Lyngemadssjön

Runt Lyngemadssjön kan du uppleva en spännande och mycket varierad natur med flerhundraårig skog, bergbranter, myrmark och en grotta. Miljön i reservatet ger många ovanliga fåglar, mossor och lavar möjlighet att leva här. Om du har riktig tur kanske du får en glimt av uttern i Hästgångsån. Mer om Lyngemadssjön

 

Naturreservat Hatten

Naturreservatet Hatten ligger strax öster om Svenarum i Sävsjö och Vaggeryds kommuner, 20 km söder om Hooks Herrgård. Den gamla barrblandskogen med inslag av lövträd och rikligt med död ved, har gett förutsättningar för många ovanliga och sällsynta arter av mossor och lavar att trivas i Hatten. Exempel på arter som förekommer är långfliksmosa, kattfotslav, garnlav, lunglav, grön sköldmossa och vedtrappmossa. Här kan du även få se och höra skogshönsen tjäder, orre och järpe. Hatten är ett relativt välbesökt område. Vrigstad Värdshus ordnar, i samarbete med jaktlaget, älgsafari i området. För det ändamålet finns det iordningställda och underhållna strövstigar. I norra delen, vid Puttebäcken, finns ett vindskydd med eldplats. Mer information om Naturreservatet Hatten

 

Möbelriket

Sonarps Interiör ligger endast ett par kilometer från Hooks Herrgård. I länet finns Swedese Möbler, Kinnarps, Byarums Bruk  I Värnamo kan man studera Bruno Mathssons verk och vill man besöka Svenssons i Lammhult och Norrgavel ligger det ca 7 mil från Hooks Herrgård.

 

Tändsticksmuséet

I Jönköping finns världens enda tändsticksmuseum, inrymt i den vackra träbyggnad från 1848 som var den första tändsticksfabriken i staden. Följ med på en spännande färd från träd till färdig tändsticka. I museet berättas levande tändstickshistoria. Du möter både människor och maskiner som byggde upp tändsticksindustrin och utvecklade den till ett världsföretag. Här finner du en tändsticksarbetarebostad, en spännande film och tusentals askar och etiketter. I museibutiken kan du botanisera bland askar, etiketter och mycket mer.

 

Jönköpings Läns Muséum

Upplev konst och kulturhistoria på Jönköpings läns museum. Här finns en härlig blandning av John Bauers sagolika konst, småländsk kulturhistoria samt Paulis och Ganneviks samlingar av svensk 1900-talskonst. Barnen kan naturligtvis ha roligt på museet, framförallt i den öppna verkstaden där det finns möjligheten att skapa fritt eller lösa färdiga verkstadsuppgifter. Missa inte Minifredag med tid för de små att måla, lyssna på sagor och gå en trollvandring! I Följa John kan barnen, genom lek och fantasi, ta reda på historien om John Bauer. Vem vill inte förvandlas till troll, prinsessa eller prins? Se film om utbudet på Jönköping Läns Museum

 

Asecs center

Asecs Center, i Jönköping, finns allt du behöver och lite till: Frisörer, resor, kläder, skor, väskor, parfym, leksaker, blommor, böcker, telecom, kameror, guld, klockor, glasögon, inredning, hälsokost, godis, hemelektronik och sportartiklar.

 

Upptäck

Upptech har flera spännande utställningar och experiment för både ung som gammal. Här finns också en shop och ett café som du kan besöka när du är på Upptech. Upptech ligger i Jönköping.

 

Leos Lekland

Ett lekhus för alla barn ligger i Jönköping. När man har betalt entré kan barnen leka så mycket de orkar. På Leos Lekland finns olika typer av rutschbanor, en del med åkbräda, i andra landar man i bollhavet. Olika klätterställningar och studsmattor roar några, medan en lugn lekhörna är perfekt för de yngsta barnen. För föräldrarna finns det sköna soffor att koppla av i och ett café för att fylla på med energi.

 

Yoump

På Yoump kan du vänta dig ett par fartfyllda timmar med aktiviteter där hela familjen kan trotsa tyngdlagen. Ni får tillgång till alla våra attraktioner så som: Trampoliner, Big Air Bag, Foam Pit, Slam Dunk och Dodgeball. Du som förälder kan vara lugn om du själv inte vill vara med och hoppa, personalen har full koll på läget. Läs mer om Yoump Jönköping

 

Rosenlundsbadet

Vatten väcker leklusten hos alla, och vatten är alltid bra träning så fort man börjar simma, springa, skvätta och busa. I Rosenlundsbadets äventyrsbad sätter vågor, vattenfall och strömmar extra fart på barn och vuxna. Och mamma och pappa får mer än gärna åka vattenrutschbana. Vill du pröva modet får du klättra upp i hopptornet. Du fikar på palmstranden, kopplar av i bubbelpoolen och även på vintern kan du simma ut i det fria. Rosenlundsbadet finns i Jönköping.

 

Boda Borg

Boda Borg har någonting för alla, det är svårt att tro, men det stämmer faktiskt. Här trivs 60 åringen lika bra som 7 åringen, och det är bland annat det som gör Boda Borg så bra för famlijen, och därför hamnar de alltid bland favoriterna när familjerna själva får bestämma vilka resmål de gillar bäst. Boda Borg ligger i Sävsjö, 4 mil från Hooks Herrgård.

I Sävsjö finns även ett familjebad

Flower

Inom 10 mil:

High Chaparral

High Chaparral är en nöjespark olik alla andra, belägen en timma från Hooks Herrgård. Varje besök i parken är en ny upplevelse. När du stiger in genom portarna till Vilda Västern lämnar du verkligheten för en stund.

 

Gränna & Visingsö

Visingsö finns mängder av lämningar från stenåldern och framåt. Under medeltiden härskade här de svenska kungarna från sin borg på södra udden och på 1600-talet blev ön centrum för det Braheska grevskapet som sträckte sig på båda sidor om sjön. Idag kan du njuta av historiska lämningar, vacker natur, konst och mycket mer på vackra Visingsö!

Stanna till i polkagris-staden Gränna på vägen dit och titta på polkagristillverkning. Till Gränna är det ca 7 mil från Hooks Herrgård.

 

Skullaryd Älgpark

Var med om en spännande traktorsafari genom älgens och hjortarnas rike. Kliv på vagnen och gör en resa genom älgens rike som sent kommer att glömmas. Älgparken är nyöppnas med här har bedrivits hjortavel sedan 1970. Älgparken är unik med det stora antalet hjortar som man kan uppleva på nära håll från vår safarivagn, i samband med att vi matar älgarna och hjortarna.
Här åker du på Älg och hjortsafari i vårt stora älg och hjorthägn. Längs en slingrande skogsväg får du uppleva skogens konung och hjortar på nära håll. Våra älgar är vana vid traktorer och tycker om safarivagnen som går in i älgparken med jämna mellanrum under sommaren. Vi kan ta med grupper på upp till 50 personer. För att få en djupare förståelse för de 600 kg tunga djuren, guidar vi er under den ca: 45 minuter långa färden.

Skullaryd ligger strax utanför Eksjö, ca 7 mil från Hooks Herrgård. För öppettider och priser se hemsidan: Skullaryd Älgpark

 

Isaberg Mountain Resort

Isaberg Mountain Resort finns tillgång till aktiviteter som skidåkning, mountainbike, hinderbana, höghöjdsbana och rodel.

På Isaberg finns backar för alla, från de lättåkta gröna till den utmanande svarta. Barnen har ett eget område med två lättåkta backar och knappliftar, som ligger nära värmestugor och service. Tillsammans ger Isabergs backar dig mer än 6 km preparerade nedfarter. Fallhöjden är 150 meter, vilken är den högsta bland alla anläggningar i Sydsverige.

Anläggningen ligger i Hestra, 45 minuters bilfärd från Hooks Herrgård.

Flower

Inom 15 mil

Astrid Lindgrens Värld

I Vimmerby, 13 mil från Hooks Herrgård, ligger en väldigt speciell plats. Det står ”Astrid Lindgrens Värld” på skylten vid entrén och innanför grindarna väntar en sagolik upplevelse. Under sommaren samarbetar Astrid Lindgrens Värld med Hooks Herrgård och vi erbjuder olika familjepaket under perioden.

 

Filmbyn

I Filmbyn får du uppleva inspelningsmiljöer från klassiska barnfilmer som Emil i Lönneberga, Saltkråkan och Pippi Långstrump. Kliv in i filmens värld i en utställning som är skapad i Astrid Lindgrens anda. Här får du se klassiska studiobyggen och originalkostym från filmerna, sjunga till filmmusik, skapa egna mobilfilmer och uppleva andra interaktiva miljöer. Dessutom kan du passa på att besöka någon av alla 12 inspelningsplatser som ligger i närheten, såsom Katthult och Bullerbyn. Filmbyn ligger i Mariannelund, 11 mil från Hooks Herrgård.

 

Borås Djurpark

Borås Djurpark är en grön oas mitt i Borås som idag är såväl rekreations-och strövområde som en av Sveriges största och modernaste djurparker. Här finns närmare 600 djur av ungefär 65 arter i en spännande natur. Från Hooks Herrgård är det ca 11 mil till Borås Djurpark.

 

Glasriket

Till Glasriket åker mer än en miljon besökare varje år. Många återvänder gång på gång. Det är enkelt att förstå varför. Att se den glödheta glasmassan förvandlas till spröd kristall eller robusta skålar är ett skådespel man aldrig tröttnar på. Men även utanför glashyttornas värme finns mycket att uppleva. Här hittar du såväl kulturhistoria, mängder av natur-upplevelser samt ett stort utbud av shopping och övriga aktiviteter. Varför inte fiska i någon av de många sjöarna, cykla dressin på en av de gamla järnvägarna eller ta en kurs för att själv lära dig grunderna i glasblåsning. I Glasriket ingår Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge kommuner.

 

Kosta Outlet

På Kosta Outlet hittar du det mesta – och till fantastiska priser! 20 000 kvadratmeter shopping för hela familjen. Allt du drömmer om och allt du behöver. Här finns ett utbud på över 200 olika internationella varumärken. Inom mode erbjudes kläder, skor och sportutrustning från världsledande märken. Här hittar du en stor bredd på inredning och design, glas och porslin, böcker och blommor. Kosta Boda Art Hotel förtjänar ett besök när du har vägarna förbi. Kosta ligger 13 mil från Hooks Herrgård.